Dodatni popust za članove „Zlatnog tima“ i privredu

Cijeneći izazovnu socio-ekonomsku situaciju u domaćinstavima, kao i u privredi, koju je izazvala pandemija COVID-19, a poštujući lojalnost redovnih platiša, EPCG i CEDIS su, kako naglašavaju u tim kompanijama, odlučile da od 31. maja svim domaćinstvima, članovima “Zlatnog tima” i privredi odobre dodatni popust.

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović rekao je, nakon odluke Odbora, da će sva domaćinstva čije stanje duga za utrošenu električnu energiju 31. maja bude 0 eura, automatski postati članovi „Zlatnog tima“.
„Time će domaćinsta dobiti dodatni popust – sa sadašnjih 13 odsto na aktivnu energiju (prvu stavka računa) i novih 13 odsto na usluge CEDIS-a i to do kraja godine“, istakao je Đukanović.

Sa novim popustom članovi „Zlatnog tima“ dobiće umanjenje na ukupnom računu od 12,25 odsto, ne uključujući PDV-a. Tako npr. za domaćinstvo čiji je ukupni račun, bez PDV-a, 60 eura raniji popust na računu iznosio je 3,8 eura, dok će sa novim popustom ukupan račun biti umanjen za 7,35 eura.

Đukanović je kazao da će dodatni popust biti na snazi do kraja tekuće godine, tj narednih osam mjeseci, tako da članovi „Zlatnog tima“ imaju priliku da, poštujući redovnost, praktično ostvare popust u visini jednog mjesečnog računa.

Kako ističu u saopštenju EPCG, Odbor direktora odlučio je da do kraja godine pomogne i privredu sa tri odsto popusta, odnosno ostale distributivne kupce, izuzev tzv. malih kupaca.

„I pored činjenice da popust predstavlja direktan trošak kompanije EPCG će nastaviti i u narednom periodu da daje subvencije socijalno ugroženim kategorijama stanovništva“, naglašavaju u saopštenju.

Odbor je, najavio je Đukanović, odobrio i popuste od 10 odsto onim institucijama koje se najviše bore protiv pandemije, a osim bolnicama i domovima zdravlja, taj vid popusta odnosiće se na vrtiće, osnovne i srednje škole.

„Time ćemo svima olakšati izmirenje obaveza, a osim domaćinstvima pomoći ćemo i državnim institucijama da prevaziđu krizu nastalu uticajem pandemije na naš sistem“, naglasio je Đukanović.

EPCG još jednom apeluje na sve potrošače da izmire dugovanja za električnu energiju i dobiju popust od 12,25 odsto na cjelokupan račun, a time i ostale benefite koje će imati kupci, a već ih očekuju bogate nagrade u nagradnoj igri koja je u toku.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor