Do 2025. u „Mediteran“ će biti uloženo 13 miliona

Učinićemo sve da hotel Mediteran bude prvi korak ka većim investicijama u Ulcinju i da se turistički potencijali u najjužnijoj crnogorskoj opštini bolje koriste u narednom periodu, saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na presu povodom potpisivanja ugovora sa hotelom Mediteran u Ulcinju.

On je podsjetio da u hotelu Mediteran nijesu završene sve preuzete obaveze, ali da su došli do rješenja koje je podržao investitor, što podrazumijeva ulaganja od 13 miliona eura u naredne tri godine.

„I da se postojeći kapaciteti izdignu na servis koji bi bio četiri plus i pet zvjezdica“, rekao je Abazović, navodeći da bi takav objekat upotpunio turističku ponudu Ulcinja.

Na ovaj način šalju poruku da su investitori dobrodošli u Crnu Goru.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da se raduje da će Ulcinj 2025. godine imati hotel koji će spremno dočekati turista sa kazegorizacijom od najmanje četiri zvjezdice.

„To će poboljšati ponudu Ulcinja, i dati implus razgovoru između vlade i investitora, da investitori realizuju investicije, a da vlada učini ono što je do nje“, rekao je Milatović.

Pokazali su, kaže, na koji se način vraća povjerenje u investitore.

Isa Bećović, investitor i direktor „Becovic menagement group Chicago“, rekao je da kao predstavnik dijaspore želi da vrati novac u Ulcinj, u sredinu u kojoj pripadaju, jer hotel Mediteran, kako je rekao, to zaslužuje.

„Zahvaljujući naporima resornog ministarstva uspjeli smo da prevaziđemo sve izazove koji su bili pred nama i da budemo u situaciji u kojoj smo, da realizujemo ovu investiciju. To je izvanredna poruka za investirore da dođu u Crnu Goru, a prije svega mislim na grad Ulcinj“, rekao je Bećović.

Bojan Đakonović, izvršni direktor HTP „Ulcinjska rivijera“, rekao je da je zadovoljan potpisivanjem sporazuma.

„Pruža je nova šansa investitoru, zadati su rokovi do 2025. godine, da se uloži 13 miliona eura, i nadamo se da će to tako biti“, rekao je Đakonović.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor