Search
Close this search box.

Đurović: Bijelo Polje doprinosi razvoju Crne Gore i dinamičnijem putu ka Evropskoj uniji

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je 3. januar, Dan opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine opštine Ernadu Suljeviću, odbornicima i svim građankama i građanima Bijelog Polja.

 Bjelopoljski kraj ima istorijsko mjesto i ulogu u procesu oslobođenja Crne Gore od fašizma, te herojskoj pobjedi nad okupatorima, u kojoj su postavljeni državni i nacionalni temelji za ravnopravnost naše zemlje. Multietnički sklad, multikulturalizam i multikonfesionalnost, kojima odiše Bijelo Polje, su ključne vrijednosti ovog grada, kojim se svi njegovi građani ponose i na čijem unapređenju bezrezervno rade – navela je Đurović u čestitki.

Ona je poručila da grad u dolini rijeke Lim, sa svojim značajnim ljudskim, privrednim i prirodnim potencijalima, daje značajan doprinos ukupnom razvoju Crne Gore kao države, kao i podsticanju dinamičnijeg puta naše zemlje ka Evropskoj uniji.

Stabilan i ubrzan razvoj opštine, te poboljšanje kvaliteta života građanki i građana, a posebno mladih ljudi koje moramo motivisati da ostaju i grade porodice i karijere na svom ognjištu, moraju biti ključni prioriteti lokalne samouprave. U tom smislu, od izuzetne je važnosti uspješna i plodotvorna saradnja između opštine Bijelo Polje i Vlade Crne Gore – istakla je Đurović.

Ona je zaključila da je sigurna da će Bijelo Polje, kao regionalni centar sjevera države, biti pokretač svekupnog napretka, ne samo ove regije, već i cijele Crne Gore.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor