Đukanović: Politička konkurencija bi poništila odluku o nezavisnosti i članstvu u NATO

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je danas u Šasu da su Ulcinjani i Ulcinj uvijek jasno pokazivali svoju privrženost državi Crnoj Gori, posebno naglašavajući doprinos koji su građani Ulcinja dali na referendumu 21. Maja 2006, glasajuci sa 88,5 odsto za obnovu državne nezavisnosti.

Država je, kako kaže, uvijek znala da uzvrati takvo ukazano povjerenje i da Ulcinjane, posebno pripadnike manjinskih naroda, dodatno učvrsti u njihovom stavu da je Crna Gora njihova kuća i njihov dom.

Đukanović je, navodeći dosadašnja dostignuća državne politike Crne Gore koju dominantno kreira DPS, kazao da je kruna te politike članstvo u NATO, te da je naredni cilj očuvati ostvarene kapitalne vrijednosti državnog puta.

„Danas, kao što vidite, Crna Gora se nalazi pred novim iskušenjima i opet smo u prilici da mudro odlučujemo u korist izvjesne budućnosti Crne Gore. Nažalost, 11 godina nakon obnove nezavisnosti, mi čitavo vrijeme imamo prijetnju od onih koji predstavljaju našu političku konkurenciju. Tu prije svega mislim na ono što oni sami govore, nije tu potrebno posebno tumačenje – da bi, ukoliko bi im se pružila prilika, poništili našu odluku o nezavisnosti, poništili našu odluku o članstvu u NATO, poništili neke druge naše odluke čime bi prizvali duhove devedestih, kada su svuda oko nas bjesnjeli prije svega vjerski i etnički sukobi.

Naravno, DPS je i dalje odgovorni domaćin u našoj državnoj kući, kome građani najviše vjeruju i taj odgovorni domaćin je u obavezi da im takvo što ne dozvoli“, kazao je Đukanović.

On je naglasio da je cilj i lokanih izbora u Ulcinju i Beranama, kao i predstojećih predsjedničkih i lokalnih u 11 opština da se političkoj konkurenciji ne dozvoli da vrati Crnu Goru unazad i da se sačuvaju kapitalna dostignuća državne politike.

Đukanović je istakao da DPS nije jedini, ali jeste najopuzdaniji cuvar tih dostignuća i vrijednosti, te da upravo zbog toga mudro i promišljeno ulazi u koalicije i na lokalnom i na državnom nivou.

On je uvjeren da je DPS sa nacionalnim partijama u ovom četvorogodištu napravila dobar posao u Ulcinju, ali da je vrijeme da DPS preuzme kormilo.

„Zato od vas tražimo veću podršku, kako bismo dobili i veću odgovornost da zajedno sa ostalim partijama, nakon što smo završili ova važna pitanja poput ulaska u NATO, mogli da učinimo još više za razvoj Ulcinja“, zaključio je Đukanović.

Posjeta Đukanovića Ulcinju počela je posjetom Vladimiru, nastavljena je u Šasu i obilaskom domaćinstava u Klezni, a potom je Đukanovic obišao Štoj i Pristan, a večeras će prisustvovati sjednici Opštinskog odbora DPS Ulcinj u proširenom sastavu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor