Search
Close this search box.

Đukanović čestitao Božić: Uzdignimo se iznad podjela, a suparništvo ostavimo prošlosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića čestitku sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori uz želje da dane Hristovog rođenja proslave u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa svojim porodicama, susjedima i prijateljima.

‘-Veliki hrišćanski praznik Božić sa blagim danima koji su pred nama je prilika da se okupimo oko neprolaznih etičkih i civilizacijskih vrijednosti koje nosi božićna simbolika, svjesni da su povjerenje, ljubav i zajedništvo put ka ostvarenju našeg daljeg prosperiteta – navodi Đukanović.

Nanovo nas ovi blagi dani , kaže Đukanović, podstiču da pojedinačno i zajedno radimo na tome da naše društvo učinimo humanijim, bogatijim i boljim, a nas same društveno odgovornijim.

Danas smo u Crnoj Gori svi pred zajedničkim izazovom da se kao ljudi razumno uzdignemo iznad svih podjela, da suparništva ostavimo prošlosti, da emancipaciju crnogorskog društva nastavimo kao neodvojivi dio jedinstvene evropske porodice u kojoj se uzajamno potpomažemo povezani zajedničkim vrijednostima. Obaveza i dužnost najodgovornijih u političkom životu Crne Gore, je da svojim promišljenim odlukama, odmjerenom riječju i postupcima daju iskren doprinos institucionalnom snaženju i ustavnom prevazilaženju krize u našoj državi, zasnovanoj na principima vladavine prava, održivog ekonomskog razvoja i socijalne pravde, čuvajući naš identitet, duboko integrisan na civilizacijskoj mapi savremenog demokratskog svijeta. Neka nam i ovi sveti dani budu podstrek za odlučno i odgovorno djelovanje u pravcu dostizanja ovih ciljeva – zaključio je Đukanović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor