Đorđe Balašević: U Banjaluci čuvaju metak za mene

Đorđe Balašević nastupio je u petak u punoj Spaladium areni u Splitu.

Đorđe je prije svake pjesme održao kratki govor – sjećanje, ili anegdota, a sve što je muzičar rekao publika je nagradila gromoglasnim aplauzom. U najavi čuvene pjesme “Život je more” rekao je kako bi volio da je rođen na Braču, gdje je u Sutivanu 1978. godine prvi put otpjevao pomenuti klasik.

Prije pjesme “Nevjernik” bez čijih stihova “Dobro veče, Banjaluko” ne može da prođe nijedan Balaševićem koncert, on je rekao kako su još uvijek na snazi poruke koje su mu stizale iz tog grada, a sve sa istim značenjem – da tamo nije dobrodošao.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Đorđe je rekao da “tamo za njega čuvaju metak”, a nešto kasnije izjavio je kako je svijet njegova domovina i da u njegovim pjesmama svi na prostorima bivše Jugoslavije govore istim jezikom, onim kojim govori srce.

Podsjetimo, Đorđe Balašević je u intervjuu za NIN, na temu odlaska u Banjaluku, rekao da smatra da nije lijepo što neki u Banjaluci čuvaju metak za njega.

“To je grad iz kojeg mi stalno šalju neke poruke. Čuvamo metak za tebe. A, onda sam ja odgovorio: “Super… Mislim, nije lijepo što čuvate metak za mene, ali je lijepo što ste neki ipak sačuvali…”, rekao je Đorđe.

Kako se godinama unazad navodi, razlog zbog kog Balašević nije dobrodošao u Banjaluku jeste taj što je, navodno, jednom prilikom poslije rata rekao: “Doći ću u Banjaluku, kada budu na koncertu svi oni koji su bili na zadnjem koncertu”.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor