Đoković počasni građanin Nikšića

Predlog predsjednika Opštine Marka Kovačevića podržala su 22 odbornika lokalnog parlamenta

Na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta na dnevnom redu bio je predlog odluke o proglašenju Novaka Đokovića počasnim građaninom Opštine Nikšić. Predlog predsjednika Opštine Marka Kovačevića podržala su 22 odbornika lokalnog parlamenta.

Time je donešena odluka da jedan od najboljih tenisera svijeta bude počasni građanin. Đoković je dobitnik i najvećeg opštinskog priznanja Nagrade oslobođenja Nikšića 18. septembar koja mu je dodijeljena 2015.

image

Foto: rtcg.me

Predlog za dodjelu Nagrade oslobođenja podnio je Tenis klub Nikšić, a u obrazloženju je bilo navedeno da Đoković vuče korijene sa ovi prostora i da je još kao dječak svoje prve teniske trijumfe ostvarivao i u Nikšiću na otvorenim prvenstvima, koje su organizovali devedesetih godina, piše RTCG.

Iz Tenis kluba su tada naveli i da se još u djetinjstvu vidio izuzetan talenat Đokovića, koji je uspio da ispiše nove stranice svjetskog tenisa i dokaže svim mladim ljudima da se samo napornim radom i ličnim odricanjima postižu vanserijski rezultati i dostiže prvo mesto na svjetskoj listi.

 

 

 

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor