Derbi je uvijek izazov

foto: Iva Mandić

Čekali smo dugih 70 dana na početak proljeća i na derbi Zeta Budućnost, ali kiša je bila protiv fudbala u utorak. Zbog vremenskih nepogoda, koje često utiču na naše loptanje, početak proljeća je prolongiran za još četiri dana.

Trećeplasirana Zeta na “Trešnjici” igra protiv drugoplasirane Budućnosti (subota, 13.00), a najvažnije od svega je što je podloga u Golubovcima odlična.

“Možda derbi ne dolazi u pravom trenutku, jer je početak proljeća i pošto smo trebali da igramo u utorak, ali je derbi uvijek izazov. I jedni i drugi ćemo da vidimo gdje smo trenutno. Vjerujem da smo spremni i da ćemo da upišemo dobar rezultat”, rekao nam je trener vukova”, Dejan Roganović.

Zeta pet utakmica zaredom ne zna za poraz od “plavih” na svom terenu, tako da se “vukovi” uzdaju u mladost i tradiciju protiv šampiona države.

“Gledamo prvenstveno sebe i ne gledamo tradiciju, jer se od toga ne živi. Vjerujem da ćemo trend podmlađivanja da nastavimo, jer su mladi igrači skrenuli pažnju na sebe. Možemo da se nosimo sa ekipom Budućnosti, nadam se da niko neće naigrati na Trešnjici”, jasan je Roganović.

Trener Budućnosti Vladimir Vermezović je mirno prihvatio pomjeranje 20. kola.

“Nije samo nama odloženo, već svima ostalima. Planovi nam nisu poremećeni”, rekao je Vermezović, koji je objelodanio da je prioritet “plavih” na proljeće ‘osvajanje Kupa, promocija mladih igrača i napad na prvo mjesto Sutjeske’.

A ta misija kreće iz neugodnih Golubovaca…

“Neće nam biti nimalo lako, Zeta ima čvrst sastav, igra agresivno i opasna je iz prekida, tako da znamo na koje stvari treba obratimo pažnju. Utakmica sa Zetom je mnogo bitna za nas, praktično za šest bodova, s obzirom da nam je Zeta blizu na tabeli”, svjestan je Vermezović da Podgoričane i Golubovčane razdvaja sedam bodova…

“Ukoliko na agresivnost Zete odgovorimo još većom agresivnošću, a pritom ne mislim na grubost nego mušku igru, vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat”

Sutjeska je pobjegla na plus 13 zbog očajne igre Budućnosti u gostima, jer su “plavi” tokom jeseni od 27 bodova na strani osvojili samo 10.

“Kvalitet fudbalera Budućnosti nije sporan, a ukoliko u svaki meč budemo ulazili sa istom željom kao protivnik, neće biti problema. U ovoj ligi niko nema pravo da nekoga potcijeni i moj je zadatak da pripremim fudbalere da u svaki meč uđu kao da je derbi utakmica”, jasan je popularni “Čika Crni”.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor