Dejan Đonović nagrađen u Banjaluci

Podgorički glumac Dejan Đonović dobio je priznanje grada Banja Luke povodom Međunarodnog festivala dječije poezije „Dječije carstvo“.

 
Foto: banjaluka.rs.ba

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, organizovao je danas prijem za učesnike festivala.

„Ovo je grad kulture, mladih, škola i potpuno se uklapa u koncept ove manifestacije, a to je jedno dječije carstvo. Želja nam je svima da grad bude jedno ugodno dječije carstvo za radost naše djece i svih onih koji u njega dolaze“, kazao je Radojičić.

Organizator festivala Slobodan Stošić, kako je saopšteno iz Grada Banja Luke, kazao je da je „Dječije carstvo“ najveći regionalni festival dječije poezije, te da je ove godine preko 4.500 djece poslalo 6.500 radova i da je izabrano 80 najboljih iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

Foto: banjaluka.rs.ba

„Kao i svake godine, ‘Dječije carstvo’ bira svog princa, a to je ove godine pjesnik i glumac iz Podgorice Dejan Đonović, kome je gradonačelnik na prijemu uručio nagradu. Đonović je kazao da mu je velika čast što se našao u društvu dosadašnjih dobitnika ovog priznanja i da se uvijek ugodno osjeća kada dođe u grad na Vrbasu“, navodi se u saopštenju.

Inače, festival „Dječije carstvo“ se završava danas, dodjelom nagrada.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor