Danilovgrađanin brutalno napao novinarku Milicu Minić

Danilovgrađanin Goran Kaluđerović danas je pušten da se brani sa slobode nakon što je u barskom Centru bezbjednosti proveo tri dana zbog brutalnog fizičkog napada na urednicu i novinarku Standarda i A1 televizije, Milicu Minić, potvrđeno je Anteni M iz policije.

On je uhapšen u utorak poslijepodne, dva sata nakon što je Minić i zvanično podnijela krivičnu prijavu protiv, u tom trenutku, nepoznate osobe.

Minić je provodila odmor u Boki kotorskoj, a u nedjelju 19. avgusta je sa prijateljem oko 11 ujutru pošla na drugu stranu obale, na divlju barsku plažu Ratac. Riječ je o plaži na kojoj nema formalnih kafana niti bilo kakve muzike.

Oko 14 sati na plažu je stigao muškarac koji je na svoj suncobran zakačio zvučnik sa koga se čula veoma glasna muzika.

Minić je, kako je ispričala, pošla do njega i ljubazno ga zamolila da smanji što je on, u tom trenutku, bez većeg negodovanja i učinio.

Međutim, ubrzo nakon toga, opet je pojačao muziku, i takva atmosfera trajala je naredna tri i po sata.

Oko 17.30, do ovog mladića pošao je, kako dalje priča, prijatelj Milice Minić s namjerom da ga ponovo zamoli da utiša.

Muškarac je nakon toga, kako je navela, ustao i počeo da psuje i vrijeđa Miličinog prijatelja, a onda se okrenuo i ka njoj i iz daljine, bez ikakvog razloga, verbalno je napao.

U tom trenutku, Milica mu je odgovorila da neće uzvratiti istom mjerom jer joj to nije manir, već da će mobilnim telefonom snimiti njegovo ponašanje kako bi ga prijavila policiji.

Kad je vidio da je Milica u ruke uzela telefon, počeo je da trči ka njoj. Prvo ju je gađao kamenom a nakon toga je napao što je uspjela da zabilježi telefonom.

Nakon što joj je oteo telefon, počeo je da bježi, ali je njega stigao Miličin prijatelj i uspio da od njega oduzme telefon.

Nakon toga, Milica je završila u barskoj bolnici gdje je provela nekoliko sati.

Konstatovana joj je povreda ruke i posjekotina od nekoliko centimetara na boku.

Minić nije prijavila nasilnika iste večeri, iako su policajci uzeli izjavu od nje u bolnici. To je učinila poslije dva dana kada je njeno stanje bilo stabilno. Napadač je uhapšen iste noći u Podgorici, kada je prijavljen i identifikovan, nakon čega je sproveden u Bar.

Riječ je o Goranu Kaluđeroviću iz Danilovgrada koji radi kao konobar u jednom od podgoričkih lokala.

„Isprva nijesam bila zainteresovana da ga prijavljujem jer mi je prioritet bilo moje zdravlje i nije mi na pamet padalo da se bavim birokratijom i šetam po policijskim stanicama, ali kad sam došla sebi i kada mi je do glave ‘doputovalo’ da već 10 godina, gotovo svakodnevno, i sama izvještavam o nasilnicima koji u policijskim saopštenjima ostaju sakriveni iza inicijala, pa ih zaboravljamo brže – bolje, do neke naredne žrtve, vjerujem da je red da, sa svoje pozicije, bez straha od odmazde, pokažem sliku i glasno kažem ‘Ovo je čovjek koji me je napao’. Ovo je moja dužnost, posebno imajući u vidu da ono što se meni desilo nije ni najmanji djelić svega što i žene (i muškarci) trpe svakog sata u našoj Crnoj Gori. Kad bi svako uspio da snimi makar dvije sekunde svakog napada, bili bismo rekorderi u proizvodnji horor dokumentaraca. Kako to nije slučaj, iz srca vas molim da ne ćutite i da ne trpite nikoga i ništa. Niko ne smije ni vas. Tako ni meni ne pada na pamet da istrpim ni ovoga ni bilo kojeg drugog Gorana Kaluđerovića“, naglasila je Milica.

Izvor: AnetaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor