Danas start šampionata

Utakmicama u Splitu i Poreču danas će zvanično početi Evropsko prvenstvo za rukometaše u Hrvatskoj, na kojem će igrati i reprezentacija Crne Gore. TVCG će na Drugom programu prenositi meč Švedska – Island od 18:05 sati, a od 20:20 duel Hrvatska – Srbija.

               Sa prijateljske utakmice Hrvatska – Crna Gora u Splitu (Foto: Anadolija)

Crnogorski rukometaši takmičiće se u C grupi, u Splitu, sa Slovenijom, Makedonijom i Njemačkom, sa kojom će se sastati sjutra u prvom kolu.

Učestvovaće 16 reprezentacija, podijeljenih u četiri grupe.

Rivali u A grupi, u Splitu, biće Hrvatska, Srbija, Švedska i Island, dok će se u B grupi, u Poreču, takmičiti Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija.

Grupu D, čiji će utakmice biti igrane u Varaždinu, čine Španija, Danska, Češka i Mađarska.

Po tri najbolje selekcije, nakon tri odigrana kola, plasiraće se u Glavnu rundu, u kojoj će biti formirane dvije grupe po šest reprezentacija. Titulu brani Njemačka, koja je prije dvije godine u Poljskoj, u finalnom meču, savladala Španiju 24:17.

Bronzano odličje pripalo je Hrvatskoj, koja je u meču za treće mjesto bila bolja od Norveške 31:24.

Crnogorska reprezentacija u Hrvatskoj četvrti put nastupiće na šampionatu, a na prethodna trije nije uspjela da ostvari pobjedu.

U Norveškoj 2008. remi sa Rusijom bio joj je dovoljan za drugu fazu, dok je šampionat u Danskoj, šest godina kasnije, kao i 2016. u Poljskoj završila u grupi sa tri poraza.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor