Danas se u Podgorici na Trgu nezavisnosti sa početkom u 12 časova održava protest pod nazivom,,Za život“

Uoči 30-e godišnjice proglašenja ekološke države, Pokret Sačuvajmo rijeke Crne Gore će  danas u Podgorici na Trgu nezavisnosti u 12h organizovati protest „Za život“. Protest se organizuje protiv izgradnje mHE i devastacije rijeka, protiv nekontrolisane eksploatacije i devastacije šumskih resursa.

Dok građani konstantno zahtijevaju rješavanje akumuliranih ekoloških problema – institucije i dalje ostaju nijeme i nastavljaju da povlađuju interesima privilegovanih tajkuna i dozvoljavaju realizaciju štetnih koncesija koje doprinose devastaciji životne sredine.
Dok se građani svakodnevno bore za svoja osnovna ljudska prava i naša zajednička dobra – institucije organizuju simbolične akcije ne baveći se suštinskim i egzistencijalnim problemima, nastavljajući praksu prethodne Vlade.
Uprkos svim pravnim neregularnostima zbog kojih se mogu i moraju raskinuti štetni ugovora i uprkos devastaciji rijeka i kontinuiranom protivljenju mještana – Vlada nastavlja da populističkim i senzacionalističkim izjavama obmanjuje javnost da je izgradnja malih hidroelektrana zaustavljena.
Svjedočimo i kontinuiranim protestima mještana koji se bore protiv nekontrolisane eksploatacije šumskih resursa i bahatosti privilegovanih tajkuna. Zahvaljujući ovakvoj koncesionoj politici uništvaju se naši navredniji resursi, naveli su u som saopštenju iz Pokreta,,Sačuvajmo rijeke Crne Gore“.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor