Danas preko 600 Pljevljaka primilo vakcinu

Prvog dana masovne vakcinacije preko 600 Pljevljaka primilo je prvu dozu kineske vakcine Sinofarm, potvrddila je za PVportal direktorica Doma zdravlja Pljevlja Brankica Stanković.

Od osam sati pa do 20, ispred Doma vojske bili su redovi, a nešto više od 600 naših sugrađana danas je bez zakazivanja primilo prvu dozu Sinofarm vakcine. Pozivam sve da iskoriste mogućnost da bez zakazivanja prime vakcinu. Procedura je jednostavna. Nakon što dođete na red, pokažete ličnu kartu ili bilo koji indentifikacioni dokument sa matičnim brojem, dežurna sestra upućuje vas na punkt za vakcinaciju. Nakon pregeda, prima se vakcina. Odmah po primanju vakcine na vaš proj telefona stiže SMS poruka u kojo vas obavještavaju o datumu i vremenu revakcinacije. Oni koji su danas primili prvu dozu vakcine revakcinacija je zakazana za 25. maj. U slučaju većih gužvi otvorićemo još četiri punkta u sali OŠ „Ristan Pavlović. Ono što je bitno naglasiti svi koji su bili zainteresovani primili su vakcinu, niko nije vraćen sa punktova za masovnu vakcinaciju, kazala je Stanković.

Nakn što je jedan dio naših članova NVO „Informativni centar Pljevlja“ primilo dvije doze vakcine AstraZeneka, danas su svi ostali primili prvu dozu Sinofarm vakcine i na taj način dali smo svoj doprinos masovnoj vakcinaciji. Inače do sada je oko 3 200 Pljevljaka primilo prvu dozu vakcine, od čega je oko 2 000 zavrišilo kompletan proces vakcinacije.

Bilo je vidno da je medicinsko osoblje bilo umorno, ali su bili izuzetno ljubazni i smireni. Zbog toga pozivamo ugostitelje, koji mogu, da sjutra do Doma vojske odnesu osveženje za medicinare, od kojih su neki, radili na vakcinaciji više od deset sati.

JEDINA ZAŠTITA OD KOVIDA 19 JE VAKCINA ZBOG TOGA ZAŠTITE I SEBE I DRUGE, DA ŽIVIMO KAO NEKAD.

Izvor: PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor