Danas opet ispuštena krv u Lim

Danas je opet ispuštena krv u Lim, a što se vidi na gotografijama koje su proslijedjene Portalu sjevercg.

                              Na fotografijama se vidi crvena tečnost koja teče niz Lim, ali nam nije odgovoreno na kojem su mjestu fotografije napravljene.

Od organizacija koje se bave ovim problemom smo dobili informacije, da su takodje isti obavješteni o ovom ekološkom incidentu i da ribočuvari već rade na tome da lociraju mjesto gddje se pojavila crvena mrlja, kao i mjesto odakle je ispuštena.

Iz NVO,,Euromost“ su nam kazali, da će se ovo stalno dešavati dok ne počne inspekcija da radi svoj posao i dok država ćuti na ove probleme.

Nakon što su juče objavljeni podaci da je Lim zagadjen i od čega je najviše zagadjen,  a  što su svi mediji objavili i danas se nakon toga  desi novi slučaj ispuštanja krvi u Lim, je razlog da se zapitamo, da li su to pojedinci jači od države pa mogu da rade šta god požele?

Ovde odma mora da reaguje ODT zbog konstantnog vršenja krivičnog dijela protiv životne sredine i zdravlja ljudi, takodje, mora  Specijalno tužilaštvo da pokrene istragu protiv pojedinih inspektora zbog sumnje na korupciju, mora odma da reaguje Uprava za inspekcijske poslove i da odma smijeni sve inspektore koji djeluju na ovo područje  i ispita njihov rada,a zašta im je Euromost već podnijela zahtjev i prijavu na koju još nijesmo dobili odgovor.

Euromost je takodje obavijestio i Brisel direktorat za zaštitu životne sredine o konstantnom namjernom zagadjivanju Lima i isti su nam za razliku od Uprave za inspekcijske poslove odma odgovorili i već ćemo se zajedno sa njima u septembru baviti ovim problemom.

Nevjerovatno, da se non stop na rijekama na sjeveru dešavaju ekološki incidenti i pored toga što smo otvorili poglavlje za zaštitu životne sredine.

Dobro je što su se svi ribolovci uključili  u svim opštinama kroz koje prolazi Lim, da bi svi zajedno zaštitili ovu rijeku  i dobro je, što su se i ostala ribolovna društva kao i njihovi članovi uključili da zaštite i ostale rijeke na sjeveru Crne Gore, kazali su u Euromost-u.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor