Danas je još jedno dijete smješteno na odaljenju Opšte bolnice u Bijelom Polju, roditelje danas primio i predsjednik Opštine Aleksandar Žurić

Nakon jučerašnjeg prevrtanja školskog kombija u mjestu Sipanje kod Bijelog Polja, danas je na odaljenju Opšte bolnice u Bijelom Polju primljena još jedna djevojčica DŽ.L., sa povredama glave, što je treće dijete koje je smješteno na odaljenju, kazali su za Portal sjevercg roditelji učenika koji su bili u kombiju.

Takodje, su kazali, da je danas roditelje djece pozvao i primio predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, gdje je pored roditelja prisustvovao i načelnik Uprave policije Bijelo Polje. Žurić je odma ponudio pomoć za učenike i predložio da učenici koriste Opštinski kombi za prevoz do škole, dok se ne obezbijedi drugi kombi, s obzirom da se škola nalazi udaljena od četiri do sedam kilometara od njihovih kuća.

Žurić, očekuje da nadležne institucije rade svoj posao i provere sve detalje vezane za nesreću, ali da će Opština sve učiniti da se djeci pomogne, pored ostalog i u nastavku pohadjanja škole, kazao je za Portal sjevercg Nedžad Erović. On je dodao, da djeca danas nijesu išla u školu zbog povreda koje su zadobili, kao i nemogućnosti da putuju do svoje škole, ujedno pozvao sve roditelje koji nijesu poveli svoju djecu na pregled, da to urade.

Danas su roditelji povrijedjene djece, ponovo demantovali direktora škole Hidajeta Mekića, koji je izjavio da je bilo samo 15 učenika u kombiju, oni su i danas potvrdili da je bilo 31 učenik i da je to lako utvrditi, zbog čega očekuju od nadležnih organa da do kraja utvrde sve činjenice, povodom ove nezgode i postupe u skladu sa njihovim nadležnostima.

Nakon što je dan ranije direktor škole Hidajet Mekić izjavio da je u kombiju bilo 15 učenika, danas je kako prenosi Portal,,Vijesti” izjavio da ih je možda  bilo između 15 i 20, ali više nije sigurno. ,,Nije ih bilo 30 jer sam ja prvi stigao na licu mjesta. Pitao sam ih da li su dobro, da li treba nekog da povedemo kod ljekara, a oni su odgovorili da su dobro, nakon čega sam ih poslao da idu kući”. Takodje tvrdi da je djecu pustio da idu kućama da ne bi dizali paniku, jer da je roditelje pozivao telefonom ne bi vjerovali da su dobro. Istakao je, da nije govorio učenicima da ne pričaju roditeljima šta se desilo, već da ih je samo ohrabrio.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor