Da li postoji opasnost da se bjelopoljsko privremeno odlagalište otpada u Kumanici sruči preko magistrale u Lim

Bjelopoljsko privremeno odlagalište u Kumanici  mora pod hitno da se zatvi, kažu iz NVO sektora i dodaju, da više nema mjesta za odlaganje otpada na ovo odlagalište, a što je mogući i razlog propadanja dijela magistrale koji se nalazi ispod njega, gdje postoji opasnost da se čitavo odlagalište otpada preko magistrale sruči u rijeku Lim.

Portal sjevercg je obišao ovo mjesti gdje  smo se i sami uvjerili, da samo odlagalište predstavlja pored ostalog  i opasnost za radnike komunalnog preduzeča, Lim”  koji rade na njemu, a što su nam i sami kazali u svojoj izjavi.

Takodje smo obišli i mjesto gdje je potonuo dio magistrale, koji se nalazi ispod ovog odlagališta.

Sa radnicima  iz komunalnog preduzeća ,,Lim”  smo obišli i mjesto gdje kako su nam kazali se odlaže životinjska otpad iz kompanije ,,Mesopromet – Franca“ i doo ,,Burko“,za ostale mesne preradjivače ne znaju ni gdje odlažu, niti isti koriste usluge komunalnog preduzeća Lim.

 Postavlja se pitanje, gdje veliki broj bjelopoljskih mesnih  preradjivača odlaže životinjsku otpad, možda će nam na ovo pitanje odgovoriti Veterinarska inspekcija kojoj smo poslali ovo pitanje  i  koja je obavezna da bude prisutna kod mesnog preradjivača, tokom bilo kakvog ispuštanja otpadnih voda ili odlaganja  životinjskog otpada.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor