Crnogorski veterani šampioni Evrope

Crnogorski košarkaški veterani novi su prvaci Evrope. Bivši košarkaši, koji su imali sjajne karijere, već godinama potvrđuju da su i dalje majstori pod koševima, a nakon što su prošle godine osvojili titulu prvaka svijeta, juče su u Mariboru pobjedom protiv Italije (76:63) osvojili evropsku krunu.

Crna Gora je tako nakon šest godina ponovo najbolja na Starom kontinentu, jer bila šampion Evrope 2008, 2010. i 2012.godine.

Crna Gora je nastupila u sastavu Radoje Božović 1, Milo Đukanović, Zoran Nišavić 15, Vladan Ivanović, Nebojša Bogavac 5, Nikola Bulatović 22, Miomir M. Mugoša 1, Zoran Vujičić, Dragan Vukčević 4, Goran Bošković 11, Predrag Doderović, Zoran Marojević 17.

Naša reprezentacija, koja je nastupila u kategoriji 45+ do zlata je stigla na dominantan način, odnosno sa svih pet pobjeda.

Na jučerašnjem meču protiv Italije,nakon početne rezultatske klackalice, Crnogorci su serijom 8:0 uspjeli da povedu 16:8, da bi nakon poena Dragana Vukčevića na startu druge dionice prvi put stekli i dvocifreno vođstvo – 24:14.

Zatim su se razigrali Bošković, Marojević, Bulatović, Nišavić i Bogavac, pa je već do poluvremena Crna Gora imala priličnu zalihu – 46:29.

U nastavku Italija nije mogla da parira našoj selekciji, koja je vođena dobro sa klupe od strane selektora Zorana Jelića i njegovog pomoćnika Maksima Gegovića, bez problema održavala visoko vođstvo.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor