Crnogorski tim bez medalje

Muška ekipa u katama karate reprezentaciije Crne Gore nije uspjela da osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

 
.

Crnogorski tim,koji je nastupio u sastavu Vladimir Mijač, Mijat Vojvodić i Srđan Vuković, poražen je u meču za treće mjesto od Italije 4:1 i drugu godinu uzastopno šampionat završio kao petplasirani.

Italija je bila uspješnija i na prošlogodišnjem šampionatu Evrope u Izmitu i crnogorski tim eliminisala u polufinalu.

Crnogorski trio u prvom kolu pobjedio je Bosnu i Hercegovinu 5:0, dok je u drugom izgubio od Rusije 3:2.

Plasmanom u finale ruski kataši povukli su crnogorski tim u repesaž i omogućili mu nastavak takmičenja.

Borbu za medalju izborili su pobjedom protiv Hrvatske 5:0.

Član kata tima, Vladimir Mijač kazao je da će poraz u meču za medalju biti samo motiv više da nastave sa radom i konkurišu za medalju i na Svjetskom prvenstvu (SP) u Madridu.

“Čestitao bih Italiji na pobjedi, ali i momcima na izvanrednom nastupu. Smatram da smo čak bili i bolji. To će nam biti samo motiv više da na SP u Madridu i narednom šampionatu Evrope budemo još bolji i osvojimo medalju. Obećavam da ćemo još napornije raditi i da ćemo doći do svog cilja”, kazao je Mijač agenciji MINA.

Selektor Jugoslav Bukilić, rekao je da je crnogorski kata tima imao odličan nastup, navodeći da Italija ni u jednom segmentu nije bila bolja.

“Smatram da smo mogli i mi pobijediti. Žao mi je što nijesmo ostvarili bolji rezultat i osvojili medalju, jer bi nam to mnogo značilo. Ne mogu biti ni nezadovoljan jer su momci u odnosu na prošlu godinu značajno napredovalii i smatram da će biti sve bolji i bolji”, rekao je Bukilić.

On je kazao da ostaje žal zbog poraza od Rusije u drugom kolu i da vjeruje da bi pobjeda vjerovatno Crnu Goru odvela u finale.

“Da smo slavili u tom meču vjerovatno bi već sada pričali o medalji i finalu. Tu smo mogli da prođemo i siguran sam da bi značilo medalju. Sve u svemu ne možemo biti nezadovoljni onim što smo pokazali”, kazao je Bukilić.

Kao petoplasirana završila je u subotu i Dragana Konjević, koja je u meču za treće mjesto u kategoriji preko 68 kilograma poražena od Hrvatice Ana-Marije Bujaš Čelan 3:0.

Crnogorska reprezentacija se poslije šest uzastopnih šampionata Evrope vraća bez medalje.

Direktor reperezentaije Dragoljub Fatić, kazao je da je generalno zadovoljan nastupom, navodeći da žali što je prekinut kontinuitet osvajanja medalja.

„Došli smo spremni i sa željom da se vratimo, kao i prethodnih godina, sa jednom od medalja, ali splet okolnosti, sudiijske nepravde i nedostatak sportske sreće, doveli su do toga da se moramo zadovoljiti sa dva peta mjesta. Vjerujemo da će se rad koji je prethodio EP isplatiti na SP u Madridu, jer siguran sam da sastav reprezentacije ima kvalitet za ne samo jednu medalju“, kazao je Fatić.

Šampionat u Novom Sadu okupio je 532 takmičara iz 51 države.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor