Crnogorski sportisti u opremi Najk

Crnogorski sportisti na međunarodnoj sceni nastupaće u sportskoj opremi marke Najk (Nike), predviđeno je ugovorom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) i kompanije Bravera sport Vision.

Ugovor su potpisali predsjednik COK, Dušan Simonović i izvršni direktor Bravere Vladimir Veličković i Sport tajma, zvaničnog distributera kompanije Nike za Balkan, Bojan Savić.

Saradnja COK i kompanije sa distribiciju sportske opreme počela je 20. maja 2015. godine, a produžena krajem aprila prošle godine do Olimpijskih igara u Tokiju.

Ugovorom je definisana oprema u kojoj će crnogorski sportisti nastupati na svim takmičenjima pod okriljem COK.

Prvi nastup u novoj opremi imaće na Mediteranskim igrama u Taragoni, krajem juna ove godine.

Simonović je kazao da veliki uspjeh COK što je uspio da najveći sportski brend na svjetu dovede u Podgoricu i Crnu Goru.

„Veliki je uspjeh što smo uspjeli da obezbijedimo našim sportistima takav brend koji će nositi na svim velikim takmičenjima pod pokroviteljstvom COK, kao i na finalu – Igrama u Tokiju. Na neki način to predstavlja iznenađenje za sve nas, iako već dugo sarađujemo sa kompanijom Bravera sport i braćom Veličković koji su najzaslužniji što imamo takav brend“, kazao je Simonović.

On je kazao da je očekivao da će crnogorski sportisti imati sjajnu opremu i da će iz korporacije Sport vižn imati dobar saport, ali da će to biti Najk malo je ko očekivao.

„Vjerujem da će naši sportisti, kao i kompanija Najk što je rasla korak po korak, stići do najvećih ciljeva i osvojiti ono najviše u sportu – zlatnu olimpijsku medalju“, rekao je Simonović.

Veličković je istakao da je njegova kompanije uspjela da ostvari san i ozvaniči ga potpisivanjem ugovora.

„Crna Gora ima svoj najbolji brend – sport. Svi naši sportisti širom svijeta šalju poruku i pričaju priče o našoj Crnoj Gori. Zato smo odlučili da naša ulaganja budu u crnogorski sport i crnogorske sportiste. Našim sportistima obezbijedili smo najbolje“, kazao je Veličković.

On vjeruje da će oprema Najk biti srećna crnogorskim sportistima.

„Srećni smo i jer će naši sportisti nastupiti u najboljoj opremi“, rekao je Veličković.

On je kazao da ne bi postojala ni ideja o saradnji sa COK da na njegovom čelu nije Simonović.

„Njega je sreća i sresti, a kamo li sarađivati sa njim. Toliko skromnosti u veličini čovjeka davali su nam snagu i još veću želju da obezbijedimo najbolji brend. Brend jedan za čovjeka broj jedan. Ugovor nije obavezujući i COK nije u obavezi da mora nešto da kupi ili uzvrati. Ugovor je pun ljubavi i poštovanja.“, kazao je Veličković.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor