Crnogorski izviđači uskoro u Svjetskoj asocijaciji žena vodiča i žena izviđača

WAGGGS je najbrojniji svjetski volonterski pokret posvećen razvoju i postizanju punog potencijala djevojčica i mladih žena u 150 zemalja svijeta

FOTO: RADOMIR PETRIĆ

Odred izviđača „24. novembar“ učestvovao je na stručnom treningu Saveza izviđača Crne Gore sa podrškom Svjetske asocijacije žena vodiča i žena izviđača (WAGGGS) u Podgorici. Među 30 predstavnika crnogorskih izviđačkih odreda, iz Bara su bili Nikoleta Pavlović, Teodora Breškić, Olivera Đurišić, Ana Vojvodić i Nikola Durutović, a Dušan Masoničić je bio u svojstvu organizatora.

„WAGGGS je najbrojniji svjetski volonterski pokret posvećen razvoju i postizanju punog potencijala djevojčica i mladih žena u 150 zemalja svijeta. Instruktorke iz Belgije, Slovenije, Danske i Kanade upoznale su crnogorske izviđače i planinke sa istorijom i djelovanjem WAGGGS i praktičnim metodama neformalnog obrazovanja koje mogu koristiti u svakodnevnom radu. Drugi dio treninga čine sesije o socijalnom preduzetništvu, sa uvidom u načine kreiranja društveno-korisnih preduzetničkih projekata u lokalnim zajednicama i na državnom nivou,“ saopštili su iz “24. novembra”.

FOTO: Radomir Petrić

Prema istim navodima, cilj organizovanja ovog treninga bio je da se ojačaju kapaciteti lokalnih jedinica i Saveza izviđača Crne Gore, kako bi se što bolje pripremili za prijem u WAGGGS.

Izvor: Vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor