Crnogorski gitariski duo otvara European Concerto Guitar Competition

Crnogorski gitarski duo Goran Krivokapić i Danijel Cerović koncertom će otvoriti prvi međunarodni “European Concerto Guitar Competition” u ponedjeljak, 29. januara u dvorani kraljevskog konzervatorijuma “Prins Klaus” u Groningenu u Holandiji.

Naši umjetnici će uz ostale eminentne izvođače i pedagoge biti članovi žirija od 29.01 do 05.02 kada će ocjenjivati pedeset mladih gitarista iz čitavog svijeta koji će se takmičiti za vrijedne nagrade.

U sklopu manifestacije članovi dua će održati masterklas i predavanje na Konzervatorijumu “Prins Klaus” u Groningenu koji je i jedan od organizatora projekta.

U nastavku sezone CGD će nastupiti na festivalima i u prestižnim dvoranama u Kanadi, SAD-u, Turskoj, Južnoj Koreji i Kini, i održati niz predavanja i masterklasova na Univerzitetima širom svijeta.

Po mišljenju publike i kritike koja stiže od uglednih američkih magazina “Fanfare”, “ClassicsToday”, “Soundboard”, “American Record Guide”, kao i od specijalizovanog francuskog časopisa “Guitare Classique”, CGD je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni danas.

U nastavku sezone CGD će nastupiti u Belgiji, Holandiji, SAD-u, Kanadi, Norveškoj, Turskoj i Njemačkoj, gdje će se predstaviti na prestižnim festivalima, na resitalima i koncertima sa različitim orkestrima. Članovi CGD-a, Goran Krivokapić i Danijel Cerović su zaštitna lica francuskog proizvođača žica Savarez.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor