Crna Gora od petka do nedjelje na turniru u Palermu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore od petka do nedjelje učestvovaće na turniru Evropa kupa u Palermu, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Navodi se da će rivali crnogorskoj selekciji u C grupi biti domaćin, Italija, Njemačka i Rusija.

Rusija će biti i prvi rival crnogorskim vaterpolistima, sjutra u 18 sati.

Centar Saša Mišić kazao je da crnogorske vaterpoliste već na startu premijernog izdanja Evropa kup čeka teška utakmica, navodeći da će to možda i najvažnija za plasman u narednu rundu.

„Italija je definitivno favorit, jer igra na domaćem terenu i upravo protiv Rusije treba da tražimo prolaz na završni turnir. Nijesu za potcjenjivanje, bolja smo ekipa, ali to moramo pokazati u bazenu. U svakom slučaju, sva ova okupljanja za našu reprezentaciju su jako važna, nakon njih izlazimo jači i uigraniji, što je jako bitno pred ono glavno, a to je Evropsko prvenstvo u Barseloni. To je naš konačni cilj ove godine“, kazao je Mišić.

Crnu Goru će u Palermu predstavljati Dejan Lazović, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Aleksandar Ivović, Draško Brguljan, Saša Mišić, Filip Klikovac, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Miloš Šćepanović, Nikola Murišić, Aleksa Ukropina i Aleksandar Radović.

Crna Gora će u prvom kolu, sjutra u 18 sati, igrati sa Rusijom, dan kasnije sastaće se sa Italijom (20), a u nedjelju sa Njemačkom (18).

U grupi A igraće Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija, a u grupi B selekcije Srbije, Grčke, Hrvatske, Holandije i Turske.

Plasman na finali turnir osam najboljih iz A i B grupe plasiraće se po tri, a iz C grupe dvije selekcije.

Finalni turnir biće odigran od 5. do 8. aprila 2018.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor