Crna Gora na naslovnici renomiranog francuskog magazina

Crna Gora našla se na naslovnici ljetnjeg izdanja francuskog renomiranog magazina Voyager Ici & Ailleurs (Putujte ovdje i drugdje).

Osim naslovne strane, kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije, Crnoj Gori i njenoj turističkoj ponudi je posvećeno i 28 strana u okviru ovog specijalizovanog turističkog časopisa koji će se u prodaji nalaziti sve do kraja septembra.

Autor teksta, novinar Lukas Largu, koji je posredstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore boravio u studijskoj posjeti našoj destinaciji u maju mjesecu, kazao je da je Crna Gora na njega ostavila izuzetan utisak, poručujući čitaocima da ukoliko odluče da je posjete doživjeće egzotično putovanje na Mediteranu.

-Svoju priču počinje od Podgorice za koju kaže da je plodna ravnica i pravo čudo u planinskom području, zajedno sa rijekom Moračom koja joj daje poseban šarm. Zatim nastavlja sa Bokokotorskim zalivom, navodeći da je fascinantan i da sa svojih 87km2 predstavlja jedan od najljepših zaliva na svijetu.

U tekstu nije zaobišao ni nacionalne parkove, naglašavajući da se na Lovćenu, sa kojeg se stiže do mora za malo više od sat vremena, može pronaći preko 1.300 vrsta biljaka, dok Skadarsko jezero sa svojim meandrima u dijelu Rijeke Crnojevića upoređuje sa djelovima vijetnamskog Halong zaliva.

Njegova priča se nastavlja sa Budvom i Barom, a završava sa Ulcinjom, koji su ga podjednako fascinirali svojim starim gradovima, srednjovjekovnom arhitekturom, raznolikim plažama, ali i različitim kulturama i istorijskim pričama.

Na kraju on poziva čitaoce da posjete Crnu Goru i ističe da je mnogo ljepša nego što mogu i da zamisle- navodi se u saopštenju.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor