Search
Close this search box.

Ćorović: Budžet potrošački, malo za razvoj sela

Sekretarka Sekretarijata za finansije,Alida Nuhodžić saopštila je da se ukupni budžetski prihodni raspoređuju na tekuću budžetsku potrošnja – 9.816.800 eura, otplatu duga 2.563.000 eura i kapitalni budžet 3.733.199 eura

Na juče održanoj četvrtoj sjednica Skupštine opštine Bijelo Polje sa trinaest tačaka dnevnog reda, sa 19 glasova “za”, iz redova vladajuće većine (DPS: BS: SD I SDP), i 12 protiv iz opozicionih klupa usvojen je budžet za 2023. godinu u iznsu od 16.113.000 eura.

Sekretarka Sekretarijata za finansije,Alida Nuhodžić saopštila je da se ukupni budžetski prihodni raspoređuju na tekuću budžetsku potrošnja – 9.816.800 eura, otplatu duga 2.563.000 eura i kapitalni budžet 3.733.199 eura.

Budžet za 2023. godinu još jedan je pokazatelj odgovornog odnosa prema svim potrošačkim jedinicima, njime se obezbjeđuje održivost, stvaraju se uslovi za normalan rad svih organa lokalne uprave i omogućava se ušteda na svim nivoima, uz obezbjeđivanje podrške građanima i privredi – istakla je Nuhodžić.

Admir Hasić (DPS), pohvalio je povećanje izdvajanja za sport.

 Više je 25 odsto u odnosu na prošlu godinu, što je šest odsto ukupnog opštinskog budžeta – ocijenio je Hasić.

Odbornik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović, iako je glasao sa kolegama iz partije za budžet, ovrnuo se kritički na iznos koji se opredjeljuju za rurarlni razvoj i podsticaj poljoprivrede.

 Ovaj budžett je i dalje potrošački jer moramo da nađemo način da se izdvajaju veća sredstva za rurarlni razvoj, jer je izdvajanje od pola miliona eura malo, sobzirom na to da nam je ova oblast jedan od razvojnih prioriteta. Ako želimo jako Bijelo Polje, mora se više ulagati u selo – istakao je Ćorović.

 I odbornik DF-a Vaso Obradović je ukazao da je budžet potrošački i sanacioni.

Mora se više izdvajati za seosko područje, za lokalne puteve i poljoprivredu. Da zaustavimo odlazak mladih – kazao je Obradović, dok je odbornik Evrope sad Dražen Petrić kazao da umjesto da budžet bude generator razvoja on je potrošački i u njemu se fingiraju stavke iz godine u godinu.

Odbijena su četiri amandmana odbornika Evropa sad, koji su se odnosili na povećanje životnog standarda građana i njihov ekonomski boljitak.Za podsticaj poljoprivrede, subvencije za malinarstvo, za vodovod za selo Šljepašnica i asfaltiranje puta Muslići-Vranštica.

U nastavku zasjedanja Tufik Bojadžić izabran je za potpredsjednika Opštine Bijelo Polje na osnovu predloga predsjednika Opštine, Petra Smolovića

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor