CG i Švajcarska dijele evropski sistem vrijednosti

Crna Gora i Švajcarska dijele evropski sistem vrijednosti, a njihovi odnosi sadržajni su i pogodni za dalje unapređenje kroz saradnju u različitim oblastima, posebno u ekonomiji i turizmu, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana i švajcarskog ambasadora u našoj zemlji, Ursa Šmida.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Kašćelan je predstavio ambasadoru Šmidu razvojne mogućnosti Cetinja i upoznao ga sa bogatom istorijom grada.

Posebno su razgovarali o mogućnostima za ulaganje švajcarskih investitora na Cetinju u sektorima turizma, ugostiteljstva, kreativnih industrija, ali i drugim oblastima kao što su poljoprivreda i prerada mesa.

„Kašćelan je poznao ambasadora Šmida sa namjerom gradskih vlasti da sagrade hotel po ugledu na čuvenu Lokandu, te da bi taj poslovni poduhvat mogao biti realizovan kroz privatno-javno partnerstvo i sa investitorima iz Švajcarske“, piše u saopštenju.

Ambasador Šmid čestitao je Dan nezavisnosti gradonačelniku Kašćelanu i građanima i građankama Cetinja, dodajući da mu je drago što postoji interes lokalne uprave za unapređenje međudržavne saradnje u svim oblastima. Podsjetio je da su švajcarski investitori već prisutni u Crnoj Gori, navodeći kao primjer rizorte Luštica Bay i Mamula, koje razvija kompanija Oraskom.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor