„CG dovedena u ponižavajući položaj“

Patriotsko komitski savez (PKS) smatra da je država Crna Gora, zahvaljujući potezima nove vlasti, prije svega premijera Zdravka Krivokapića, dovedena u jedan ponižavajući položaj od strane onih koji je predstavljaju.

Cetinje 21. maja (Foto: PKS)

Iz PKS su kazali da je Krivokpiać sinoć morao, „htio ili ne htio, da poleti za Beograd, na kanabe SPC i Aleksandra Vučića“.

„Mislili smo da je vrijeme trke za Beograd po mišljenje davno prošlo i da nijedan izabrani predstavnik naroda neće ni sebe, a kamoli državu, brukati na način koji je to sinoć uradio nesrećni premijer. Ali tako rade oni kojima podvojena svijest o vlastitoj državi i narodu, ne dozvoljava da shvate da će se svako poltronstvo prema vlastima susjedne države vratiti porugom i nepoštovanjem, kao što je Krivokapiću danas dešava, od onih koje je pretpostavio građanima države u kojoj je premijer“, navodi se u saopštenju PKS.

Iz PKS dodaju da su se i u svom programu rada odredili prema sakralnoj imovini države Crne Gore, koju je, kako su kazali, u cjelosti, uzurpirala crkva druge države.

„To je jedna od crvenih linija trpeljivosti suverenista ove države, jer bi vlasništvom nad tom imovinom, Crna Gora izgubila značajan dio svoje teritorije. Ustav je tu jasan i to bi bila izdaja države i njenog teritorijalnog integriteta, za koju će svako snositi odgovornost. Nepotvrđene informacije da je Krivokapić ipak sinoć potpisao Ugovor, da će čekati kraj oktobra da to zvanično objavi, niz igara koje se igraju na relaciji Crna Gora-Srbija, samo opominju cijeli suverenistički blok na krajnji oprez i na potrebu zajedništva i sloge u ovom teškom vremenu za državu Crnu Goru, njen suverenitet, sekularni i građanski karakter“, dodaje se u saopštenju.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor