Buljarica ispunjava uslove za Sea Dance

Konačna odluka o lokaciji i datumu održavanja ovogodišnjeg petog jubilarnog izdanja Sea Dance festivala biće donešena narednih nekoliko dana, saopštili su organizatori festivala. Jedna od potencijalnih lokacija koja ispunjava sve uslove, kako su kazali, je i plaža Buljarica.

„U proteklih nekoliko mjeseci urađena su višestruka izviđanja terena nekih od najlepših plaža Crne Gore, sa najboljim ljudima iz oblasti produkcije i infrastrukture. Od mnogobrojnih opcija na potezu crnogorske obale, izbor je sužen na dvije plaže“, navodi se u saopštenju organizatora.

Konačna odluka, kako su kazali, biće donešena u narednih nekoliko dana kada će biti poznat i novi datum ovogodišnjeg jubilarnog, petog po redu izdanja Sea Dance festivala.

„Cijeli niz kriterijuma uzet je u obzir prilikom odabira nove lokacije, koja će konačno imati sve predispozicije za održavanje festivala na nivou koji priliči jednom osvajaču titule Najboljeg evropskog festivala“, ističu organizatori.

Oni ističu da je poseban akcenat prilikom odabir alokacije stavljen na prirodni potencijal lokacije uz najvišu čistoću mora, uređeni i prostran plažni prostor, obližnju ponudu privatnog smeštaja van sezone, te organizaciju kampa na lokaciji sa dosta hlada.

„Jedna od potencijalnih lokacija koja ispunjava sve uslove je i pominjana plaža Buljarica, za koju se vjerovatno može reći i da je najpotcjenjenija jadranska plaža, čiji prirodni potencijal je istovremeno među najvećim na cijelom crnogorskom primorju“, navodi se u saopštenju.

Organizatori napominju da su mještani Buljarice proteklog vikenda i javno podržali ideju i pozvali Sea Dance festival kod sebe, što ih kako su kazali, veoma raduje.

„Ovom prilikom im poručujemo da ukoliko Buljarice budu finalni izbor, daćemo sve od sebe da ovu sjajnu destinaciju zajedno razvijamo i predstavimo cijelom svijetu, te značajno unaprijedimo turističku posjetu ovoj plaži, kako tokom festivala, tako i tokom čitave godine“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor