Bulatović: ,,Gradski vodovod Bistrica prema najvećim potrošačima uveo je restriktivne mjere“ POGLEDAJTE KOJA ĆE NASELJA OSTATI POTPUNO BEZ VODE

Gradski vodovod Bistrica prema najvećim potrošačima uveo je restriktivne mjere. Prema riječima tehničkog direktora te ustanove, Marka Bulatovića, restrikcije vode su uvedene potrošačima koji gravitiraju nizvodno, sa lijeve i desne strane rijeke Lim.

“Suša je uticala na niži vodostaj lokalnog izvorišta, zato potrošači u naseljima koja su na višoj koti kao što su Pripčići, Medanovići, pa čak i gradsko naselje Zaimovića livade, ostaju potpuno bez vode. Iz tog razloga od juče smo krenuli sa restriktivnim mjerama prema potrošačima u MZ Loznice, Resnik, Rasovo, Strojtanica, Njegnjevo, Oluja, Gubavač i Konatari, gdje ne dolazi do potpune obustave vode, već samo do smanjenog pritiska”, kazao je Bulatović.

On je napomenuoda se u tim selima bilježi veća potrošnja vode zbog zalivanja poljoprivrednih površina, a da se na taj način, kako je kazao, vrši nelegalna potrošnja.

“Restriktivne mjere koje smo uveli u periodu od 17 do 21 sat obezbijediće redovno snabdijevanje onim domaćinstvima koja su u tom periodu proteklih dana u potpunosti ostajala bez vode”, kazao je Bulatović i apelovao na potrošače na racionalniju potrošnju, kako bi obezbijedili ravnomjernu raspodjelu vode.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor