Budvanki krivična zbog utaje poreza i doprinosa

Budvanska policija je juče, u sklopu operativnog projekta „Stan“, podnijela krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv Budvanke M.P. zbog sumnje da je izvršila krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

„Pripadnici policije su tokom izviđaja, u saradnji sa tužiocem Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, došla do sumnje da je M.P. prilikom prodaje stambeno – poslovnih jedinica u Budvi, u namjeri da potpuno izbjegne plaćanje poreza na dodatu vrijednost, počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa oštetivši na taj način budžet Crne Gore u iznosu od 33.097 eura“, navode iz policije.

M.P. je, dodaje se, kao investitor vršila izgradnju objekta za tržište i po osnovu ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, koje je zaključila u toku 2019. i 2020. godine sa više kupaca, izvršila prodaju stambenih jedinica ostvarivši prihod u vrijednosti od 273.400 eura.

„Kao fizičko lice koje je ostvarilo prihod od prodaje novoizgrađenih građevinskih objekata bila je u obavezi da u skladu sa Zakonom o poreskoj administraciji podnese prijavu za opštu registraciju kod poreskog organa, odnosno da kao fizičko lice koje ostvaruje prihod na području Crne Gore izvrši opštu registraciju kod poreskog organa, na osnovu prijave za registraciju upisane u poreski registar. M.P. navedeno nije učinila i tako je izbjegla plaćanje poreskih obaveza na štetu budžeta Crne Gore“, zaključuje se.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor