Budućnost rasterećena protiv Lokomotive

Košarkaši Budućnost Volija igraće večeras u Krasnodaru sa ruskom Lokomotivom Kuban utakmicu petog kola G grupe Eurokupa.

Detalj sa prvog međusobnog duela u „Morači“ (foto: KK Budućnost VOLI)

Biće to duel ekipa koje su dva kola prije kraja takmičenja u grupi obezbijedile plasman u četvrtfinale.

Ekipa iz Krasnodara, koju sa klupe predvodi Saša Obradović, prvi duel u Podgorici dobila je 68:62, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je maksimalan učinak.

„Naš sljedeći protivnik je jedan od najboljih timova u Eurokup, očigledno sastavljen da ide do kraja takmičenja. Imaju kvalitet, iskustvo i dobru logistiku. Jedan od nekoliko timova koji su favoriti protiv svakoga. Izgubili smo u prvom meču, ali smo bili zadovoljni tom utakmicom. Nakon te utakmice pobijedili smo u naredne tri i prošli u top 8 fazu Eurokupa, baš kao i Kuban“, kazao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

On je kazao da će večeras pojedini igrači odmarati.

„Iskoristićemo ovu situaciju da osvježimo naš tim, i da damo dodatno vrijeme nekim našim momcima da se oporave i riješe svoje zdravstvene probleme. Naredne dvije nedjelje su veoma važan period za nas“, rekao je Džikić.

Budućnost je jedini poraz u G grupi doživjela od Lokomotive.

„Njihov tim je jedan od najboljih u Eurokupu, jedan od glavnih kandidata za osvajanje takmičenja. Veoma smo ponosni što smo se plasirali u top 8. Naši povrijeđeni igrači će odmarati ovoga puta, ali sam siguran da ćemo mi ostali dati sve od sebe“, izjavio je kapiten Suad Šehović.

Duel u Krasnodaru počeće u 18 sati i 30 minuta.

U drugom meču te grupe rivali će biti Cedevita i Trento (20.15).

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor