Budućnost i Mornar novčano kažnjeni zbog prijetnji sudiji Dragojeviću

foto: KK Budućnost

Mnogo bure uslijedilo je poslije treće utakmice finala domaćeg prvenstva između Budućnosti i Mornara, a Budućnost i Mornar kažnjeni su novčano su zbog prijetnji sudiji Igoru Dragojeviću.

“Plavi” su sinoć u dramatičnoj završnici savladali Mornar 88:87 i smanjili na 2:1 u finalnoj seriji domaćeg prvenstva.

“Budućnost se shodno članu 59 B i 59 D propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 1000 eura (slaba organizacija utakmice, vrijeđanje gostujuće ekipe od strane domaćih navijača i prijetnji predsjednika KK Budućnost Voli Dragana Bokana upućenih sudiji Igoru Dragojeviću nakon završetka meča ispred službenih prostorija – prijava službenih lica, Igora Dragojevića).

Mornar se shodno članu 59 D propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 500 eura (nesportsko ponašanje službenog predstavnika Đorđija Pavićevića nakon završetka utakmice – prijava službenih lica, Igora Dragojevića)”, piše u saopštenju komesara Miomira M Mugoše.

Košarkaš Budućnosti Kajl Gibson i plej Mornara Derek Nidam kažnjeni su sa po 50 eura zbog tehničkih grešaka, dok će barski tim u kasu Saveza morati da uplati 100 eura zbog dvije tehničke greške njihovoj klupi.

Na sastanku Direktorijuma klubova Erste Super lige održanom 3. aprila utvrđeni su termini odigravanja polufinalnih i finalnih utakmica, sa mogućnošću da termini budu pomjereni kako bi se obezbijedili direktni TV prenosi. Upravo iz tog razloga je došlo do pomjeranja termina četvrte utakmice za četvrtak 31. 05. u 21:00h (bila planirana za srijedu 30. 05.) i eventualne pete utakmice za nedelju 03. 06. u 20:30h o čemu su klubovi obaviješteni u biltenu broj 15 od 27. maja.

Meč broj četiri sudiće Dragojević, Rutešić i Jokić.

Ukoliko Mornar pobijedi prvi put će postati šampion Crne Gore, dok bi trijumf Budućnosti značio da će se o prvaku odlučivati u majstorici u nedjelju u Podgorici.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor