Britanac skinuo s računa barske firme 3.000 eura

Barska policija podnijela je prijavu protiv Britanca A.T. (27) , koji je, kako se sumnja, računarskom prevarom oštetio barsu firmu Hemosan za 3.000 eura.

“Osumnjičeni je djelo izvršio na način što je, kako se sumnja, presrijetanjem elektronske komunikacije koja je ostvarena između oštećenog pravnog lica i kompanije sa kojom sarađuju, izvršio izmjenu podataka o plaćanju, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, nakon čega je podigao novčana sredstva”, kazali su iz policije.

Kako je saopštila policija, AT. je ovo djelo izvršio na štetu pravnog lica „Hemosan” d.o.o iz Bara i krivičnim djelom je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.000 eura.

“Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Baru, kancelarijom Interpol-a u Podgorici, izvršili identifikaciju vlasnika bankovnog računa na koji je uplaćen novac i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu”, objasnili su iz Uprave policije.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor