Briljantna muzika u nesvakidašnjem ambijentu

„Uspomena na Firencu“ Petra Iliča Čajkovskog i „Ljubavni tango“ Astora Pjacole u izvođenju briljantnog violiniste Romana Simovića i njegovih prijatelja umjetnika iz čitavog svijeta, priređeni su sinoć u Luštici Bay, na koncertu koji je rezultat partnerstva renomiranog umjetničkog festivala i te kompanije.

.

Publika je uživala u simbiozi vrhunskog izvođenja i nesvakidašnjeg, fascinantnog ambijenta.

Kao dio programa „Roman i prijatelji“, koncert je organizovan u okviru sedamnaestih KotorArt Don Brankovih dana muzike, muzičkog segmenta festivala KotorArt.

Simović, inače koncert-majstora Londonskog simfonijskog orkestra nastupio je sa prijateljima, afirmisanim umjetnicima, violinistkinjom Ćećilijom Cijano, Milenom Simović i Robertom Smisenom (viola), kao i violončelistima Đovanijem Njokijem i Draganom Đorđevićem.

„Proveli smo dva nevjerovatna dana u Luštici Bay, imali smo predivan hotel, fantastične uslove, i ovo je zaista jedinstveno mjesto za održavanje ovakvih koncerata. Vjerujem da je publika zaista uživala, imali smo jako dobar kontakt sa njima. Zahvalni smo veoma Luštici Bay što drugu godinu za redom sponzoriše seriju koncerata „Roman i prijatelji“, a već četiri podržava KotorArt“, ocijenio je Simović nakon koncerta.

On je iskazao zadovoljstvo napretkom Festivala i i činjenicom da je Ministarstvo kulture „imalo više razumijevanja ove godine“ i podržalo festival.

„Imaćemo zaista velike umjetnike kao što su Judža Vang i Leonidas Kavakos. Za sada je to sve na prijateljskoj osnovi, i mi pokušavamo da pokažemo da mi zapravo možemo da priredimo jedan zavidan festival, jedan od najboljih u regionu“, naveo je Simović, inače direktor programskog odbora KotorArta.

Izvršni direktor kompanije Luštica Development, Daren Gibson, podsjetio je na naporan rad tokom proteklih 12 mjeseci kako bi prvi hotel i marina bili završeni.

„Ovo je prvi put da imamo mogućnost da dočekamo goste u samom srcu naselja Marina. Svi su impesionirani koliko smo uspjeli da uradimo. Prošle godine, u isto vrijeme, imali smo koncert KotorArta na podijumu na samoj plaži. Iznad nas je bila betonska konstrukcija i mi smo tada rekli: za godinu dana ovo će da bude hotel. Želim da se zahvalim timu KotorArta što su nam omogućili da učestvujemo kao partneri u ovom festivalu. Mislim da je ovo već četvrta godina da smo partneri. Veliko nam je zadovoljstvo što imamo mogućnost da sarađujemo sa ovim priznatim festivalom, i da dovedemo u Crnu Goru tako velike i značajne umjetnike i da podižemo kulturni nivo“, istakao je Gibson.

Luštica Development je i ove godine jedan od najvažnijih sponzora Međunarodnog umjetničkog festivala KotorArt.

Roman Simović, umjetnik je briljantne virtuoznosti i urođene muzikalnosti, razvio je uspješnu internacionalnu karijeru. Koncert majstor je Londonski simfonijski orkestar. Nastupa u poznatim svjetskim salama i na najznačajnim festivalima. Svira na violini Antonija Stradivarija iz 1709. godine.

Na 17. Don Brankovim danima muzike nakon koncerta u Luštici Bay, održaće i koncert u Kotoru, 30.jula, u Crkvi Sv. Duha. U izvođenju Bramsa, pridružiće im se i pijanista Ratimir Martinović.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor