Bred Pit snima film o raskrinkavanju Vajnstinovih zlodjela

Photo: Juan Medina/ Reuters

Plan B, producentska kuća Breda Pita i Anapurna pikčers, preneće na velika platna priču o holivudskom predatoru i propalom producentu Harviju Vajnstinu.

Biće to adaptacija istrage dvije novinarke Njujork tajmsa koje su prve objelodanile optužbe brojnih žena o seksualnom zlostavljanju koje je počinio jedan od najmoćnijih ljudi Holivuda Harvi Vajnstin.

Dvije produkcijske kuće otkupile su prava na priču njujorškog lista u kojoj će iznijeti na koji su način novinarke Džodi Kantor i Megan Tuhej i njihova urednica Rebeka Korbet istrajale su na iznošenju istine uprkos brojnim preprekama i poniženjima koja su doživjele.

Njihova istraga pokrenula je lavinu ispovijesti, koja je rezultirala brojkom od stotinu zlostavljanih žena.

Film će se manje fokusirati na Vajnstinove žrtve, a više na rad dvije novinarke, na proces seksualnih zlostavljanja, tačnije na njegova lažna obećanja, ali i na pognute glave onih novinara koji su o tome odbijali da pišu.

Istraživačke novinarke Džodi Kantor i Megan Tuhej, kao i njihov kolega iz Njujorkera, novinar Ronan Ferou, koji su u oktobru 2017. objelodanili priču, nagrađeni su Pulicerom.

Zanimljiva koincidencija je i to da je u mnoštvu žena koje su Vajnstina optužile za zlostavljanje i bivša Pitova vjerenica, glumica Gvinet Paltrou.

Skandal je rezultirao pravim potresom u Holivudu i svijetu, i pokretanjem kampanje i pokreta Time’s Up i #MeToo, koji su obiljeležili ovogodišnje dodjele filmskih nagrada.

Bred Pit je s Vajnstinom sarađivao 2009. na filmu „Prokletnici“ Kventina Tarantina, i 2012. na filmu „Ubij ih nežno“.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor