Brdo se obrušilo na kolovoz

Višegodišnji san stanovnika Vraneša da imaju kvalitetnu i sigurnu saobraćajnu vezu poslednjih godina polako ali sigurno počeo se ostvarivati. Predsjednik Mjesne zajednice Tomaševo Vesko Gogić pojašnjava da je u pitanju put koji mnogo znači žiteljima ovog kraja, ali da uprkos tome, imaju stalne probleme.

Foto:Dan Milovan Novović

– Prije nekoliko dana na nepun kilometar razdaljine od skretanja sa Slijepač mosta prema mjesnom centru Tomaševo, obrušilo se brdo na put. Bila je prekrivena skoro čitava traka. Sreća da u tom trenutku, iako je riječ o dosta frekventnom putnom pravcu, nije bilo učesnika u saobraćaju. Bilo bi dosta nevolja, jer su se u jednom trenutku na kolovoz sručile tone zemlje i kamene gromade – kaže Gogić i dodaje da je putar Novaković odmah obavijestio svoje nadležne u preduzeću Crnagoraput i oni su ukonili dio nasipa i osposobili za saobraćaj jednu traku.

– Mi koji svakodnevno idemo ovim putnim pravcem sa strahom prolazimo jer smo svjedoci da su problemi iz dana u dan sve veći i da ovo brdo polako klizi prema putnom pravcu. Stalno putar radi na održavanju te jedne trake, ali nikad se ne zna kad se može pokrenuti ovo, već pokrenuto, klizište – poručuje Gogić.

Problem je nastao, kažu mještani, jer odvod vode nije urađen na mnogim mjestima onako kako je trebalo, tako da su sada problemi veliki i postoji opasnost da se obruši možda i čitavo brdo.

Gogić apeluje na nadležne kojima je posao da ovaj problem riješe da to urade što je brže moguće, s obzirom na to da klizište ozbiljno prijeti. Uz ovaj problem, dodaje Gogić, i dalje je prisutno klizište na samom ulazu sa Slijepač mosta, ispod željezničkog mosta, koji je i najveći, nakon Lever Tare, na dionici pruge Beograd–Bar.

– Ovaj odron je velika opasnost za sve učesnike u saobraćaju, naročito u noćnim satima, budući da ni saobraćajna signalizacija u vidu upozorenja nije postavljena na adekvatan način – ističe Gogić.

On smatara da treba reagovati na pravi način kako bi se eliminisali problemi koji su ljudima koji svakodnevno saobraćaju ovim putnim pravcem vidljivi i golim okom.

Izvor: Dan

Autor M.N

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor