Brajović poslao telegrame saučešća Americi i Bugarskoj

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je predsjednicima Senata i Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Majku Pensu i Polu Rajanu pisma saučešća povodom smrti senatora Džona Mekejna.

„Povodom odlaska uvaženog senatora Džona Mekejna, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, porodici Mekejn i građanima SAD upućujem izraze poštovanja i iskrenog saučešća. Smrću senatora Mekejna, Republikanska partija, Arizona i Sjedinjene Američke Države izgubile su znamenitog lidera koji je svojim razboritim političkim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag na svjetskoj političkoj sceni. On ostaje uzor generacijama mladih širom svijeta o tome kako treba voljeti svoju zemlju i primjer beskompromisnog borca za uzvišene ideale demokratije u koje je čvrsto vjerovao”, naveo je Brajović.

Kako je rekao, Crna Gora će Mekejna pamtiti kao velikog prijatelja koji je pružio nemjerljiv doprinos jačanju sveukupnih odnosa između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država i posebno snaženju međunarodnog položaja naše zemlje.

Brajović je izrazio i saučešće predsjednici Narodne skupštine Republike Bugarske Cveti Karajančevoj povodom saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubilo 16 ljudi.

„Povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila u blizini Sofije, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, Vama i građanima prijateljske Republike Bugarske upućujem izraze iskrene solidarnosti i saučešća. Molim Vas da porodicama koje su izgubile svoje najmilije prenesete naše saosjećanje, a povrijeđenima želje za brzo ozdravljenje”, poručio je Brajović.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor