Brajović na Konferenciji predsjednika parlamenata malih evropskih država

Demokratska narodna partija Crne Gore podnijela je juče osnovnom državnom tužiocu tužbu protiv šefa medijskog centra Demokratske Crne Gore Duška Stjepovića. Prijava je podnijeta nakon što je Stjepović u javnom saopštenju na društvenim mrežama optužio lidere Demokratskog fronta da su korumpirani i da ih je ,”kupio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za četiri miliona eura u zamjenu za njihovu podršku prema politici za Kosovo”.

“DNP je nakon isteka predviđenog roka da se funkcioner Demokrata javno izvini za izrečene brutalne neistine, kao i neprihvatanjem ponuđenog TV sučeljavanja u kojem bi potkrijepio svoje tvrdnje, podnijela tužbu protiv šefa medijskog centra Demokratske Crne Gore. U sudskom postupku koji slijedi biće razobličeni jeftini pokušaji da se neutemeljenim izjavama o nezakonitom finansiranju nanese politička šteta DNP i DF”,  saopštili su iz partije.

<<<Demokrate: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura<<<

Tužba je podnijeta jer u DNP-u smatraju da je došlo do povrede ugleda i ličnosti pravnog lica.

U tužbi, u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da je funkcioner Demokrata u tekstu “Stjepović: Vučić kupio lidere Fronta za četiri miliona eura” na tendenciozan način predstavio funkcionere i politički subjekt Demokratsku narodnu partiju, koja je konstituent Demokratskog fronta kao korumpirane.

“Time je javno implicirao da se Demokratska narodna partija finansira mimo Zakona o finansiranju političkih stranaka i kampanja kojim je zabranjeno da politički subjekt koji je registrovan u Crnoj Gori prima donacije od fizičkih i pravnih lica. Tuženi je na taj način povrijedio čast i ugled tužioca jer je putem medija saopštavao neistinite navode o korupciji i nezakonitom finansiranju sa namjerom da se nanese politička šteta i prikaže ga kao politički subjekt koji ne posluje u skladu sa zakonom”, navodi se u tužbi koja je predata Osnovnom sudu u Podgorici.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor