Bogdanović pozvao predstavnike OEBS-a da budu posmatrači u radnoj grupi

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ambasadorka OEBS u Crnoj Gori Mariz Davije razgovarali su danas na Cetinju o saradnji i podršci koju ova organizacija pruža Ministarstvu kulture.
 

Ministar Bogdanović je istakao izuzetno zadovoljstvo što je bio u prilici da razgovara sa visokim predstavnikom OEBS za slobodu medija Arlemom Dezirom, tokom njegove zvanične posjete Crnoj Gori i da mu predstavi medijski okvir i legislativu u ovoj oblasti.

Ministar je istakao i da je u ovoj godini planirana izmjena dva zakona u oblasti medija, za šta je podrška međunarodnih partnera od izuzetne važnosti.

Smjernice i komentari, kao i uporedna iskustva koja može obezbijediti OEBS mogu značajno pomoći da dođemo do što kvalitetnijeg i sadržajnijeg teksta.

U tom smislu ministar Bogdanović je pozvao predstavnike OEBS da budu posmatrači u radnoj grupi za izradu Izmjena i dopuna Zakona o javnim radio-difuznim servisima.

Ambasadorka Davije je navela kako misija OEBS u Crnoj Gori sa posebnom pažnjom prati izmjene medijske legislative i biće od pomoći Ministarstvu kulture prilikom izrade zakonskih akata planiranih u ovoj godini.

Detaljnije je razgovarano i o ostalim temama od značaja za ovu oblast i dogovoreno da Ministarstvo kulture i misija OEBS u direktnoj komunikaciji prelože modele za saradnju i iniciraju nove projekte kojima ćemo ojačati naše partnerstvo.

Izvor: Portal Analitika

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor