Bogdanović: Nezakonito prepisivanje Manastira opasna provokacija

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović kaže da je cetinjski katastar u tajnosti i nezakonito proteklih dana prepisao prava svojine nad Cetinjskim manastirom na Srpsku pravoslavnu crkvu. Najavljuje i krivične prijave protiv odgovornih.

“Na taj način, ova Vlada je, „transparentno“ kao i sve do sad, još jednom uradila sve kako bi isprovocirala i građane Cetinja i veliki dio građana Crne Gore. S obzirom na to da premijer živi u uvjerenju kako vodi „najtransparentniju vladu“, želimo ga upitati zašto je prepis imovine koja je bila vlasništvo svih građana Cetinja, a koju su vjekovima upravo gradili oni, obavljen tajno i ko je on da Cetinjankama i Cetinjanima otima imovinu?”, pitao je Bogdanović.

On pita da li je prepis manastira bavljenje ekonomijom, o kojem premijer govori kad god, kako dodaje, njegovi katastrofalni potezi izazovu reakcije građana.

“Da li je ovo nastavak pomirenja u koje nas uvodi Krivokapić sa ekspertima, a koje umalo petog septembra nije rezultiralo sukobom nezapamćenih razmjera?”, kaže Bogdanović.

On pita i da li je ovo, kako ističe, “najava nastavka policijskog terora nad građanima Cetinja i Crne Gore?”

“Demokratska partija socijalista podnijeće krivične prijave protiv odgovornih za krađu imovine i malverzacije koje su učinjene tokom ovog postupka. Odgovaraće vršilac dužnosti za ovo što je uradio, pa neka u postupku kaže ko mu je i iz kakvih namjera naredio da učini to što je učinio”, ističe Bogdanović.

Navodi i da je ovo samo posljednji u nizu poteza kojim se Vlada direktno suprotstavila Cetinju i njegovim građanima.  Bogdanović kaže i da je Krivokapić “zagazio u opasni vjerski fundamentalizam”.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor