Bjelorusija opasnija nego u Minsku, ali se može savladati

Tri dana dijeli naše košarkaše od meča istine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Svi momci potpuno su svjesni činjenice da će Bjelorusija biti daleko opasnija nego u Minsku. Meč igran prije više od sedam mjeseci dobili smo ubjedljivo, ipak u našem taboru se spremaju za daleko opasnijeg rivala.

Nije teško shvatiti zbog čega takav pristup, ulog je ogroman, a Bjelorusi su protiv Španije i Slovenije pokazali da napreduju kao reprezentacija i biće čak pojačani za duel u Nikšiću, stižu Parahoski i Sedler.

„Ovo je najvažnija utakmica u ovim prozorima. Bjeloruse smo pobijedili u gostima 20 i više razlike, ali oni imaju dva nova igrača, centra iz Makabija i Amerikanca su promijenili. Mnogo bolje igraju nego protiv nas u Minsku. Dobili su Sloveniju kući i blizu su bili da iznenade i Špance. Nama fali dosta igrača, ali mi što smo tu spremamo se dobro i nadam se da ćemo dati sve od sebe i da ćemo uz pomoć publike doći do pobjeda.“ kaže Nemanja Radović.

Naš as je igrao posljednju sezonu u španskoj ligi u dresu Obradoira. Nakon završetka prvenstva pokušao je da ostane u trenažnom procesu, kako bi u što boljoj poziciji dočekao početak reprezentativnih priprema. Za razliku od prethodnih ljeta kada su pripreme za prvenstva i kvalifikacije trajale i po nekoliko mjeseci, sada je to samo desetak dana.

„Fizička priprema je najveći problem. Ja sam sezonu završio 24. maja i pokušavao sam zbog ovih mečeva da ostanem u formi i trenirao sam po malo. Ipak nije to bila timska igra, radio sam individualno, ali jednostavno tu nemamo izbora, moramo da radimo i da pokušamo da pružimo maksimum!“ naglašava Radović.

Pored malo vremena za pripreme, selektore muče i otkazi najvećih zvijezda zbog naporne sezone, povreda, pojedina prvenstva tek su gotova… Sve to utiče i na dosta priče o novom sistemu kvalifikacija.

„Mislim da je vrlo teško, jer je drugačiji sistem takmičenja nego ranije. Svaka promjena zahtjeva proces i potrebno je vrijeme da bi se svi navikli na to i igrači i treneri, klubovi. Nadam se da ćemo se prilagoditi na ovaj način takmičenja.“ kaže Radović.

Naši će imati još dva dana za pripremu meča, a priključiće im se i selektor Zvezdan Mitrović koji je završio prvenstvo Francuske. Njegov Monako izgubio je sa 3:2 finale plej ofa od Le Mana.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor