Bjelopoljski policajci spasili Beograđanina od utopljenja

Bjelopoljski policajci Srđan Janić i Mevludin Hasanović spasili su juče u Prčnju od utopljenja Beograđanina Milenka Todorovića (72).

  Janić i Hasanović su policajci interventne jedinice Centra bezbjednosti Bijelo Polje, a tokom turističke sezone angažovani su kao ispomoć kotorskim kolegama.

Bjelopoljski policajaci su jučerašnji slobodan dan iskoristili za odmor na plaži Markov rt u Prčanju.

Janić navodi da je oko 16 sati ležao na ležaljci, dok se njegov kolega Hasanović nalazio na bovama i bio udaljen od njega 70 metara.

Dvadesetak metara od obale plivali su muž i žena.

– Odjednom sam vidio da žena diže ruke i priziva pomoć. Ja sam odmah ustao i primijetio da se muškarcu vide samo leđa, dok mu je glava bila u vodi. Odmah sam skočio u vodu i doplivao do utopljenika – kazao je Janić Pobjedi.

On objašnjava da je okrenuo utopljenika, podigao mu glavu i vukao ga do obale.

– Kad sam doplivao do plićaka pozvao sam kolegu, koji je brzo stigao. Izvukli smo utopljenika i uradili reanimaciju srca, s obzirom na to da nije davao znake života. Nakon naše intervencije on se osvijestio, tako da smo ga živog predali ekipi hitne pomoći – ispričao je Janić.

-Prema našim informacijama, Todorović je doživio jak srčani udar, a ljekar smatra da bi se utopio da je ostao još pet sekundi sa glavom u vodi – kazao je Janić.

On tvrdi da ni jednog momenta nije razmišljao da li da skoči u vodu i spasi ljudski život.

– Ranije nijesam imao iskustvo sa spašavanjem. A pored posla policajca, ja sam i sportista, profesionalno se bavim kik-boksom, dok je kolega Hasanović šest godina radio kao moreplovac – naveo je Janić.

Bjelopoljski policajci ostaju u Kotoru do 9. septembra.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor