Bjelopoljska bolnica sanira posljedice dugogodišnjeg nemara

„Od početka mandata novog menadžmenta realizuju su brojne vrijedne donacije u radovima, opremi i novcu, koje iznose 78.000 eura, od kojih je veliki dio već realizovan, a ostatak je u postupku realizacije”, kazao je Erović

Završetak radova na adaptaciji hirurške i urološke ambulante, čekaonice i hodnika ispred hirurške i ginekološke ambulante, izgradnja garažnog prostora za bolnička vozila i adaptacija centralnog hola očekuju se do kraja ovog mjeseca, sopšteno je “Vijestima” iz bjelopoljske Bolnice.

Radovi na hiruškoj i urološkoj ambulanti počeli su početkom juna, dva mjeseca nakon što je funkciju direktora preuzeo dr Kenan Erović.

”Zbog dotrajalog prostora koji se adaptira i rekonstruiše u bjelopoljskoj Bolnici, kao i vodoinstilacione mreže, što je sve iziskivalo dodatne radove, rekonstrukcija hirurške i ginekološke ambulante još nije završena”, kazao je Erović.

Posao na prizemlju otvorio se nakon što je otkriveno da su ispod poda u hiruškoj ambulanti pukle cijevi, iz kojih je deset godina tekla topla voda bolničkih bojlera. Zbog toga su plaćani enormno visoki računi koji su za sve to vrijeme iznosili po 4.500 eura mjesečno, dok su za struju iznosili oko 12.000 eura.

Zidovi koji su raspukli, istovremeno su se odvojili od poda u visini od 15 centimetara, prijeteći bezbjednosti i ljekara i pacijenata.

”Od početka rekontrukcije hiruške i urološke ambulante do sada su urađeni hodnici kod hirurškog i ispred ginekološkog odjeljenja, čekaonica ispred službe za radiološku dijagnostiku, kabinet i šalter sala za ultrazvučnu dijagnostiku i ulaz na internom i odsjeku za infektivne bolesti”, kazao je Erović.

On je naveo da se ovih mjeseci radilo i na usavršavanju kadra radi pružanja kvalitetnijih zdravstvenih usluga. Tako se, poslije dužeg niza godina, u saradnji sa Institutom za bolesti djece u Podgorici, od prije par mjeseci rade operacije iz oblasti dječje patologije, kojima ordinira dr Saša Radović, a ordiniraju i dr Avdo Ćeranić, a za oblast opšte hirurgije i dr Vojislav Kujundžić – oblast pedijatrije.

”Namjeravamo da proširimo saradnju dovođenjem stručnih konsultanata iz Kliničkog centra i regiona, kako bi povećali broj zdravstvenih usluga i operacija i na taj način omogućili što bolju zdravstvenu zaštitu u Bijelom Polju i okolnim opštinama.

U proteklom periodu dodijeljeno je i šest specijalizacija, od kojih po jedna neurologije i interne medicine i po dva radiologije i infektivnih bolesti, kao i pet užih specijalizacija iz oblasti pulmologije, reumatologije, digestivne radiologije, sudske psihijatrije, perinatologije, tako da će se u narednom periodu prvi put pružati usluge iz ovih oblasti, kako za našu ustanovu, tako i za područja sa sjevera koji gravitiraju ka našoj ustanovi.

Od početka mandata novog menadžmenta realizuju su brojne vrijedne donacije u radovima, opremi i novcu, koje iznose 78.000 eura, od kojih je veliki dio već realizovan, a ostatak je u postupku realizacije”, kazao je Erović.

Uzorci se neće više slati za Podgoricu

Bjelopoljska bolnica jedina je ustanova na sjeveru u kojoj se može uraditi više testova i dobiti rezultati. Godinama unazad uzorci su slati u Podgoricu.

”U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje je ustupljen PCR aparat za uzimanje uzoraka za PCR, HPV, HIV, hepatitis B i C, tako da će naša bolnica i za ovu oblast biti jedina ustanova za sjeverni region, čime će se značajno povećati nivo zdravstvene zaštite. Upotrebom PCR aparata smanjiće se vrijeme čekanja na navedene usluge kao i broj pacijenata koji se upućuju u Institut za javno zdravlje, samim tim i troškovi putovanja pacijenata”, kazao je Erović.

 

 

 

Izvor: Vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor