Bjelopoljci zablistali u Igalu: Almin Ljušković donio zlato

Tokom nedjelje je u organizaciji džudo kluba “Igalo” u sportskom centru “Igalo” odrzan međunarodni džudo turnir “KUP MIMOZA 2018” na kojem je nastupilo preko 400 takmičara iz naše zemlje i regiona.

„Almin Ljušković je nastavio i treću godinu bez poraza pobjedivši četiri borbe u konkurenciji starijih pionira -73kg i donijevši zlato u Bijelo Polje, dok je Avdić Ibrahim -66kg izgubio meč za medalju. Ljušković prije samo par dana proglašen po drugi put za perspektivnog sportistu Bijelog Polja od strane Udruženja sportskih novinara na cijem čelu je Milovan Novović“, kazala je Marijana Camić, sekretarka džudo kluba Favorit.

Ona je istakla da su oba takmičara vrijedna pažnje i truda koji treneri ulažu u njih i da je Almin opravdao svoju titulu.

Takođe je zahvalila ministarstvu sporta koji su kroz Konkurs podržali nastup kluba na “Mimozi” i učešće trenera na seminaru.

„Nova pravila u džudou su tek zaživjela, sudije Saveza bi trebalo da povedu računa da nijedno dijete ne bude ostećeno zbog ličnih razmirica i netrpeljivosti prema pojedinim trenerima sto je inače dosadašnja praksa uz obećanje da ce ljudi iz Favorita sve događaje snimati i detaljno obavještavati javnost o njima“, kazala je Camić

Ona je najavila da Favorit u budućem periodu očekuje državno prvenstvo za kadete, juniore i međunarodni turnir “Mladost open”.

Takođe, u subotu 17.02. je na institutu”Simo Milošević” u Igalu održan sudijsko-trenerski seminar u organizaciji Džudo Saveza Crne Gore na kojem su tokom teorijskog i praktičnog dijela o uvedenim novim džudo pravilima treneri i sudije obnavljali ili sticali nove licence.

Na seminaru su učestvovala dva trenera iz džudo kluba Favorit iz Bijelog Polja.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor