Bjelopoljac uhapšen zbog sumnje da je bacio bombu na kuću sugrađanina

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje su danas, postupajući na osnovu operativnih informacija, lišili slobode lice za kojim su tragali zbog sumnje da je u julu prošle godine počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. .

         Naime, službenici CB Bijelo Polje su, 08.05.2018. godine oko 12,00 časova, u ulici Tomaša Žižića u jednom ugostiteljskom objektu lišili slobode A.K. (23) iz Bijelog Polja, a koji se potraživao zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 20.07.2017. godine, bacio ručnu bombu ispred kuće koju koristi B.K. iz Bijelog Polja.

Službenici CB Bijelo Polje su, preduzimajući mjere i radnje, u sadejstvu sa službenicma Sektora kriminalsitičke policije i službenicima Forenzičkog centra, identifikovali lice za koje se sumnja da je počinilo ovo krivčno djelo. Nakon identifikovanja, protiv A.K. je u decembru prošle godine nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Osumnjičeni A.K. će uz poseban izvještaj biti priveden nadležnom tužiocu

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor