Bjelopoljac osumnjičen za navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Bjelopoljac S.K. (32) osumnjičen je za navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Policija je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osumnjičenog.

             „Službenici Odsjeka su, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.K. (32) iz Bijelog Polja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. On je, kako se sumnja, 04.07.2016. godine kod  notara ovjerio  izjave da d.o.o. „Pink S“ Bijelo  Polje,  gdje je S.K. bio osnivač, nema neizmirenih obaveza prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi Crne Gore, nakon čega je, 08.07.2016. godine, ovjerenu izjavu i propisanu dokumentaciju dostavio Centralnom registru privrednih subjekata u Podgorici,  iako je znao da su podaci u izjavama neistiniti. Na osnovu ove dokumentacije Centralni  registar privrednih subjekata je sproveo postupak  dobrovoljne likvidacije preduzeća  u  skraćenom  postupku, pri čemu  je oštećen  budžet Crne Gore za iznos od 2.443 eura“, navode iz policije.

„Da bi se sproveo postupak dobrovoljne likvidacije kod nadležnog organa, osnivači preduzeća bili su u obavezi da dostave  izjave, ovjerene od strane   notara ili nadležnog suda da u toku ovog postupka preduzeće nema  neizmirenih obaveza po osnovu poreza i drugih  obaveza  prema   povjeriocima. Izvršenim provjerama kod Poreske uprave Crne Gore – Filijala Bijelo Polje,  utvrđeno je  da  preduzeće  d.o.o.  „Pink S“ u momentu  podnošenja  zahtjeva  za doborovoljnu likvidaciju u skraćenom postupku nije izmirilo poreske obaveze i   to u ukupnom iznosu od 2.443 eura“, zaključuje se.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor