Biro rada prezentovao program,,Aktiviranje žena‘‘

Pomoć damama zbog pandemije

U cilju podrške nezaposlenim ženama, koje su posebno pogođene pandemijom KOVID 19, Zavod za zapošljavanje Crne Gore po treći put sprovodi program obuke na radnom mjestu „Aktiviranje žena“, kojim će biti obuhvaćeno njih 15 iz Bijelog Polja, saopštila je na današnjoj konferenciji načelnica Biroa rada Bijelo Polje, Slađana Nedović.

-Cilj ovog programa jeste realizacija obuka na radnom mjestu za specifičnu ciljnu grupu, odnosno nezaposlene žene starosne dobi od 25 do 34 godine, sa djecom predškolskog uzrasta, koje su od 15. marta prošle godine na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, odnosno od pojave vriusa kovid 19- kazala je načelnica Biroa rada Bijelo Polje.

Viša savjetnica za rad sa poslodavcima u Birou rada Bijelo Polje, Jadranka Rakonjac, saopštila je da je već 15 žena iskazalo interesovanje za učešće u ovom programu, kojim se promoviše uključivanje žena na tržište rada.

-Glavni razlog za njegovo pokretanje je činjenica da se žene sa djecom predškolskog uzrasta, teže zapošljavaju i češće ostaju bez posla, u odnosu na žene iz drugih kategorija. Dakle, imamo dvije ciljne grupe koje obuhvataju žene sa djecom predškolskog uzrasta koje su prethodno bile zaposlene i koje su izgubile posao od sredine marta 2020. zbog krize KOVID 19, kao i žene sa djecom koje su voljne da rade, ali su neaktivne jer nemaju pristup uslugama brige o đeci- pojasnila je Rakonjac.

Projekat „Ativiranje žena“ biće realizovan u Bijelom Polju i Podgorici, obuhvatiće 34 nezaposlene žene. Podržan je od strane Globalnog fonda za održivi razvoj UN, a sprovodi se uz podršku Međunarodne organizacije rada.

 

 

Izvor; DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor