Bijelo Polje: Zbog zagadjenosti Lješnice mještani strepe od zaraza, pozivaju nadležne da nešto preduzmu(Video)

Mještani naselja Lješnice apeluju na nadležne u lokalnoj upravi Opštine Bijelo Polje da preduzmu nešto oko rijeke Lješnice,  jer im prijete zaraze.

Portalu sjevercg su se obratili  gradjani iz mjesne zajednice Lješnice koja broji oko1300 gradjana, jer  zbog nelegalnog odlaganja komunalnog otpada od strane nesavjesnih gradjana u rijeku Lješnicu može dovesti do zaraza, posebno strahuju od žutice koja se zbog istog problema ranije i dešavala.

Kljajević Zoran-Bat, jedan od mještana  za Portal sjevercg kaže, da je ovo katastrofa i da je vrijeme sata kada će se pojaviti neka od zaraznih bolesti, jer rijeka prolazi kroz gusto naseljeno područje i ne može se više disat na ovim vrućinama od neprijatnog mirisa koji udišemo i danju i noću.

Kljajević navodi  kako je njegov otac na mjestu gdje živi nekada držao ribnjak, koji je bio prvi na sjeveru Crne Gore gdje se lovila riba iz ove rijeke, a sada gledajte našta to liči kaže Kljajević i dodaje ,,Ja iznajmim nekoga da sve ovo počisti, ali uzalud, nakon dva dana opet sve po starom”

Kljajević sa ostalim gradjanima poziva nadležne da reaguju i da nešto preduzmu i prema nesavjesnim gradjanima, kao i da se obezbijede kontenjeri ako nedostaju, jer ovo je jedno od najvećih naselja u Opštini Bijelo Polje.

Načelnik Komunalne policije Muzafer Badžić za Portal sjevercg povodom ovog problema kaže, da je Lokalna uprava u postuku izrade plana za čišćenje rijeke Lim, Lješnica i Bistrica. U narednom periodu se planiraju očistiti mini odlagališta, stvorena nesavjesnim ponašanjem gradjana. Komunalna policija će povećati mjere nadzora, na lokacijama koje su u proteklom periodu bile predmet inspekcijske kontrole, zbog odlaganja otpada.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor