Bijelo Polje: Pronađeno i oduzeto oružje, Bjelopoljac uhapšen usred krađe

Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su juče pretresli lokaciju na kojoj su pronašli i oduzeli oružje i municiju.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, tokom noći uspješnom i brzom akcijom službenika bjelopoljske policije uhapšena je osoba koje je zatečena u vršenju krivičnog djela teška krađa.

„Službenici CB Bijelo Polje su postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.B. (74) iz Bijelog Polja. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ“ M57 kalibra 7,62 mm sa okvirom i šest metaka, lovačku pušku marke „CZ“ M75 kalibra 16 mm, pušku „M48“ kalibra 7,9 mm, bajonet za pušku „M48“, lovačku pušku kalibra 16 mm, 58 komada puščane municije kalibra 7,9 mm, 42 komada puščane municije kalibra 7,62 mm i pet komada municije nepoznatog kalibra u ilegalnom posjedu. Pronađeno i oduzeto oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se nakon završenih vještačenja protiv M.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navode iz UP.

Nadalje, službenici CB Bijelo Polje su jutros prilikom redovnog obilaska grada i prigradskih naselja došli do saznanja da je u toku obijanje ugostiteljskog objekta „Ćelo“ u Lješničkoj ulici i odmah se uputili na lice mjesta gdje su brzom akcijom uhapsili S.P. (36) zbog sumnje da je počinio krivčno djelo teška krađa.

Tom prilikom kod osumnjičenog je pronađena pvc kesa, crna torba sa alatom koji je sumnja se koristio za obijanje i 400 eura.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Bijelom Polju koji je naložio da se S.P. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Izvor i foto: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor