Bijelo Polje: Maloljetnik preko Facebook-a pokušao da proda pištolj, policija ga uhvatila na djelu

Službenici bjelopoljske policije su juče, pretresima na četiri lokacije, od građana oduzeli tri pištolja, vazdušnu pušku i municiju.

     “Službenici CB Bijelo Polje su juče, postupajući po saznajima da maloljetni N.Š. putem društvene mreže Facebook pokušava da proda pištolj „CZ“, tzv. tetejac, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Bijelom Polju pribavili naredbu od nadležnog sudije za istragu na osnovu koje su izvršili pretres kuće u kojoj maloljetnik stanuje. Prilikom pretresa od njegovog srodnika M.Š. oduzet je pištolj „Walter“ u ileglanom posjedu. Pošto pištolj koji je maloljetnik, sumnja se, pokušavao da proda putem Facebook-a nije pronađen, došlo se do saznanja da pištolj u stvari pripada bliskom rođaku maloljetnika, P.Š. Izvršen je pretres i kuće P.Š. kojim je pronađen i od ovog lica oduzet navedeni pištolj, „CZ“ – tetejac, cl. 7,62 mm, takođe u ilegalnom posjedu“- navedeno je u saopštenju.

Službenici CB Bijelo Polje su takođe juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja a nakon pribavljene naredbe za pretres od sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija u vlasništvu V.R. kojom prilikom su od N.R. privremeno oduzeli pištolj „CZ“, cal. 9mm, pet metaka istog kalibra i vazdušnu pušku „Quatro“, model 125, cal. 4,5mm.

“Istog dana, policijski službenici CB Bijelo Polje, su na osnovu izvršenih konsultacija i pribavljene naredbe sudije za istragu, izvršili pretres kuće u vlasništvu B.K. kojom prilikom su pronašli i oduzeli pet metaka cal. 7,9mm. O oduzetom oružju i municiji obaviješten je nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji se izjasnio da će nakon prikupljenih obavještenja i izvršenih vještačenja kvalifikovati krivična djela“- saopšteno je iz policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor