Bijelo Polje: Krivične prijave protiv kupaca imovine Vunka

Udruženje za vraćanje i zaštitu privatne svojine Bijelo Polje najavilo je da će u ponedjeljak podnijeti krivičnu prijave protiv kupaca imovine Vunka, firmi Dulović iz Mojkovca i Bravera iz Bijelog Polja.

Iz Udruženja navode da su dvije firme u svojstvu konzorcijuma, na nezakonit način i uz bescijenje – kupili nekada ogromnu imovinu Vunka iz Bijelog Polja.

Udruženje tvrdi  da su članovi konzorcijuma Dulović-Bravera bez pravnog osnova, samovoljno – ušli u posjed imovine Vunka na kojoj obavljaju nezakonite radnje na štetu pojedinih članova Udruženja.

“Podsjećamo da je  nezakonita prodaja imovine Vunka bila predmet pažnje ne  samo medija i da su tri jedino nadležne notarske kancelarije iz Bijelog Polja dugo odbijale da ovjere kupoprodajni ugovor da bi jedna od njih to uradila, ali nakon isteka preciziranog roka. U saznanju smo  da  su  predstavnici  konzorcijuma još 27. jula 2017. podnijeli zahtjev za vlasničku uknjižbu po kupoprodajnom ugovoru nadležnoj Upravi za nekretnije, područnoj  jedinici Bijelo Polje, ali uknjižba ni do danas  nije realizovana, zbog određenih pravnih smetnji, pa su  radovi koji se ovih dana  obavljaju na spornoj imovine  nezakoniti i podliježu krivičnoj odgovornosti”, saopšteno je iz Udruženja.

Imovina Vunka je prodata na 23. licitaciji 26. juna u Privrednom sudu za 2,25 miliona eura konzorcijumu Dulović I Bravera. Imovina je prodata na 23. licitaciji. Na prvoj licitacionoj prodaji cijena Vunka je iznosila 11 miliona eura.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor